Rss Feed
  1. Posuď knihu podle obalu (33)

    neděle 23. června 2013


    Toto je meme pořádané Syki. Jeho cílem je každou neděli zveřejnit obálku knihy (je jedno, jestli vyjde v budoucnu, nebo už vyšla), stručnou anotaci a vlastní názor na obálku.



    Název knihy: Cruel Beauty
    Autor: Rosamund Hodge
    Datum vydání: 28. 1. 2014

    Nyx byla od narození zaslíbena ďábelskému vůdci jejího království – to vše kvůli lehkomyslnému obchodu, který učinil její otec. A od narození trénovala, aby ho mohla zabít.

    Zrazena rodinou, kterou je přesto svázána respektovat, Nyx proklíná svůj osud. Přesto všechno v den svých šestnáctých narozenin opustí vše, co dosud znala, aby si vzala všemocného, nesmrtelného Ignifexe. Její plán? Svést ho, odzbrojit ho a zlomit kletbu, kterou před 900 lety seslal na její lidi.

    Jenže Ignifex není vůbec takový, jak si Nyx představovala. Podivně okouzlující lord jí učaruje a jeho hrad – měnící se bludiště magických pokojů – ji uchvátí. Když Nyx hledá způsob, jak osvobodit její zemi tím, že odkrývá Ignifexova tajemství zjistí, že je k němu proti své vůli přitahována. Ale i kdyby se rozhodla milovat svého zapřísáhlého protivníka, mohla by odmítnout svou povinnost ho zabít?




    Můj názor: V případě této knihy se jedná o novou verzi pohádky a Krásce a zvířeti, která do dnešní doby získala už řadu podob. A všichni určitě víme, jak to s těmi verzemi dopadá. Proto se už snažím k těmto knihám přistupovat bez velkého očekávání, abych kdyžtak mohla být příjemně překvapená, a ne zklamaná. Ale upřímně - jde ke knize, která má takovouhle nádhernou obálku přistupovat s chladnou hlavou? U mě teda rozhodně ne. Tahle obálka je podle mě dokonalá, navíc na ní můžeme vidět motiv růže, který je pro Krásku a zvíře naprosto typický a který navíc vytváří i jakýsi spád kolem schodiště. Kombinace červené a černé je perfektní a hlavní hrdinka v rudých šatech běžící ze schodů jenom dodává obálce dramatičnost. K tomu všemu ladí i font písma a obálku nic neruší. Za mě rozhodně jednička třikrát podtržená a s pěti hvězdičkami :D.

  2. 1 komentářů :

    1. Nathaly řekl(a)...

      Už by s tým preberaním námetu z "Kráska a zviera" mali prestať.
      Čo už v dnešnej dobe nevedia nič originálne vymyslieť? :D

      Tá ruža sa mi veľmi páči :) Aspoň obálka je neokukaná :D

    Okomentovat