Rss Feed
  1. Until I Die

    sobota 22. června 2013

    Originální cover
    Autor: Amy Plum
    Série: Revenants
    Díl: druhý

    Anotace na Goodreads:

    Kate a Vincent překonali nepřízeň osudu a konečně jsou spolu v Paříži, městě světel a lásky.

    Jak se jejich vztah prohlubuje, vyjevuje se jedna otázka, kterou nemohou ignorovat: Jak mají být spolu, když Vincent nedokáže odolat touze obětovat se, aby zachránil druhé? I když Vincent slíbil, že udělá cokoli, co bude potřeba, aby mohl vést normální život s Kate, bude to znamenat, že nechá nevinné lidi zemřít? Když se ukáže nový a překvapující protivník, Kate si uvědomí, že v sázce může být mnohem víc – a že Vincentova nesmrtelnost je v ohrožení.




    Vydání v USA: 8. 5. 2012
    Nakladatelství: HarperCollins
    Počet stran: 353
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v červnu 2013, 3 dny, v angličtině

    Originální trailer ke knize:

    Nejde mi vložit video, tak koukněte sem.




    Poté, co se Kate zamilovala do Navráceného věděla, že tahle láska nebude zadarmo. Že spolu s touto láskou se změní celý její život. Vincent musí opakovaně zemřít, pořád a pořád dokola, jak mu předurčil osud. Jenže Kate nemůže být svědkem jeho opakovaných smrtí. Už jen to pomyšlení ji naplňuje hrůzou. Na každou situaci ale musí existovat řešení. Oba naleznou možná řešení, teď ovšem záleží na tom, zda alespoň jedno z nich bude fungovat. Jako by to samo o sobě nestačilo, zástupci zla se stáhli do pozadí společně se svým vůdcem a připravují plán, díky kterému už Vincent s Kate žádné řešení potřebovat nebudou – nemusí z něj totiž vyváznout živí. Dokáže láska opravdu překonat všechno? Nebo je na některé strasti života a nesmrtelnosti přece jen krátká?

    Sáhnout po nějaké knize podruhé má bezesporu řadu výhod. Já jsem si díky tomu v knize všimla věcí, které mi poprvé nějak nedošly, nebo jsem je úplně zasklila a vesele ignorovala. Co se ale od prvního dílu změnilo?

    Kate je konečně šťastná, užívá si dárek, který ji Vincent věnoval k narozeninám, i Vincenta samotného. Jediné, co ji trápí, je skutečnost, že Charlotte musí odejít, ta se pro ni totiž stala nejlepší kamarádkou. I tak je ale ráda, že konečně našla místo, kam patří. Tedy alespoň do chvíle, než se objeví Arthur a Violette, Navrácení, kteří jsou chodící encyklopedií historie nemrtvých stvoření. Kate má ale mnohem větší problémy – Vincent se rozhodl najít řešení, pro jejich situaci, ale to, co dělá, ho spíš přibližuje směrem ke smrti – tentokrát definitivní. Kate se tak musí obrnit trpělivostí a sama najít cestu, jak být s tím, koho miluje – i když ani tato cesta nemusí být zadarmo...Mám ráda, když jde u hlavních postav vidět, že dospěly k nějakému posunu, že se vyvinuly dál, než byly v prvním díle. Právě tak je tomu u Kate. V prvním díle mi chvílemi připadala strašně sobecká, to ovšem ze sebe setřásla a daleko více se stará bere ohled i na pocity druhých. Objevila se u ní stránka, která je nová a pro mě rozhodně vítaná :).

    I Vincent se nám trošku změnil. Více u něj vyplouvá na povrch i jeho vtipná stránka. Pořád je to ale starostlivý, romantický a pečující Vincent, který je pro Kate ochotný udělat cokoli, dokonce i bojovat se svou přirozeností. Někomu by možná vadilo, že je až moc ochranářský, ale i tak – já bych ho brala všemi deseti.

    V knihách ale nikdy není nic jednoduché. To jde vidět i v tomto příběhu. Když si myslíte, že už je všechno jakž takž vyřešené, autorka to zakončí takovým stylem, že jediné, co chcete je okamžitě sáhnout po dalším dílu. Nevím, co všichni autoři s těmi cliffhangery teď mají – nevím jak vás, ale mě to neskutečně vytáčí :D. No co, hlavní je, že to funguje...protože já se jdu vrhnout na finále :).

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat