Rss Feed
  1. Die For Me

    čtvrtek 13. června 2013

    Originální cover
    Autor: Amy Plum
    Série: Revenants
    Dil: první

    Anotace na Goodreads:

    Ve městě světel dva osudem předurčení milenci bojují s osudem, který jim předurčil, že je od sebe bude celou věčnost rozdělovat, znovu a znovu.

    Když rodiče Kate Mercierové zemřou v tragické autonehodě, opustí svůj život – a vzpomínky – a přestěhuje se ke svým prarodičům do Paříže. Pro Kate je jediným způsobem, jak přežít bolest, útěk do světa knih a pařížského umění. Do doby, než se setká s Vincentem.

    Záhadný, okouzlující a neuvěřitelně krásný Vincent hrozí, že rozpustí led kolem Katina chráněného srdce pouhým úsměvem. Jak se Kate začne do Vincenta zamilovávat zjistí, že je Navrácený – nemrtvé stvoření, jehož osud ho nutí obětovat sám sebe znovu a znovu, aby zachránil životy jiných. Vincent a ti, kteří jsou jako on, jsou uvězněni ve staletí trvající válce proti skupině zlých Navrácených, kteří existují jen proto, aby vraždili a zrazovali. Kate brzy zjistí, že pokud bude poslouchat své srdce, už nikdy možná nebude v bezpečí.



    Datum vydání v USA: 10. 5. 2011
    Nakladatelství: HarperTeen
    Počet stran: 341
    Hodnocení: 4 z 5
    Přečteno v červnu 2013, 3 dny, v angličtině

    Originální trailer ke knize:





    Většina z nás by udělala cokoliv, aby mohla žít v Paříži. To se ovšem netýká Kate. Paříž byla jejím milovaným městem, teď je ovšem připomínkou toho, že rodiče, se kterými tam jezdila na návštěvu k babičce a dědovi, a kteří ji s Paříží seznamovali, už nejsou mezi živými. Kate smrt svých rodičů nese těžce. Bojí se znovu otevřít životu a emocím, které by jí mohly opět přinést bolest. Proto když jí do života vtrhne Vincent, celkem dlouho se mu brání. Odmítá si přiznat, že by k němu mohla něco cítit. Jenže realitu nemůžeme popírat věčně, a když Kate zjistí, že ne všechno je tak, jak to na první pohled vypadá, musí čelit rozhodnutí: vrátí se zpátky k osamělému, ale bezpečnému životu, nebo to riskne a skočí po hlavě do něčeho nového, co by ji sice mohlo zničit, ale také by ji to mohlo konečně učinit šťastnou? Zvolí si bezpečí, nebo Vincenta?

    Není na škodu, když si nějakou knihu přečtete znovu. Získáte na ni totiž trošku jiný pohled, než když ji čtete poprvé. Proto jsem ráda, že jsem se do knihy pustila znovu, protože jsem si všimla věcí, které jsem předtím neviděla a oživila jsem si příběh, ve kterém jsem už měla trhliny.

    Kate po smrti svých rodičů trpí. Zůstala jí už jenom sestra Gergia, se kterou se rozhodne přestěhovat do Paříže ke svým prarodičům. I když to tak zpočátku nevypadá, Francie nakonec Kate pomůže její zármutek překonat. Velký podíl na tom nese i cizí kluk, kterého občas vídává v kavárně. Právě Vincent se ukáže jako skvělé rozptýlení její mysli, které tak moc potřebuje. Jenže Vincent není obyčejný student, jak jí na začátku tvrdil. Kate brzy zjistí, že uličky Paříže skrývají tajemství, o kterých běžní lidé nemají ani ponětí a které donutí Kate čelit tomu nejtěžšímu rozhodnutí, které kdy musela učinit...Je tu jedna věc, která mě na Kate celkem iritovala - ta holka neví, co chce. Dost času zabírá její přemítání o tom, co je vlastně správné a dobré pro ni, a přitom si ani neuvědomuje, že může ubližovat i ostatním okolo sebe. Ale tohle všechno vynahradí skutečnost, že nakonec vždycky udělá tu správnou věc, i když přitom může sama přijít o život. Toho si na ní zase pro změnu cením. Když to vezmu kolem a kolem, celkem její chování i chápu, to ale neznamená, že ho musím schvalovat :D.

    Vincent. Co říct? Já toho kluka žeru. Do háje s tím, že je nemrtvý, s ním bych rozhodně chtěla prozkoumávat zákoutí Paříže. Navíc by pro Kate byl ochotný obětovat všechno, dokonce i potlačit svou přirozenost, i když to není zrovna nejjednodušší. Ovšem jeho přátelé taky nejsou k zahození. Tahle partička nemrtvých je rozhodně všechno, jen ne obyčejná. Kdybych si někdy měla vybrat přátele byli by to oni. Jenže jak už tomu bývá, proti každému dobru stojí i nějaké zlo, které prahne po tom, ty druhé zničilo...

    Jak jsem se tady na blogu už párkrát zmiňovala, miluju Paříž a všechno s ní spojené. Všechny ty popisy míst a atmosféra, která se knihou nesla, jí vynesly několik hvězdiček už předem. Navíc autorka zpracovala téma zombie jiným, originálním a kreativním způsobem. Neměla jsem problém porozumět čemukoli, co autorka vysvětlovala a já si knihu jednoduše užila od začátku až do konce, a to se vším všudy. 

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat