Rss Feed
  1. If I Should Die

    sobota 29. června 2013

    Originální cover
    Autor: Amy Plum
    Série: Revenants
    Díl: třetí

    Anotace na Goodreads:

    Nepřijdu o další osobu, kterou miluju. Nenechám minulost, aby se opakovala.

    Vincent čekal celé životy, aby mě našel, jenže během jednoho okamžiku byla naše společná minulost zničena. Byl zrazen někým, koho jsme oba nazývali přítelem a já ho ztratila. Teď je náš protivník rozhodnutý vládnout francouzským nesmrtelným a ochotný rozpoutat válku aby dostali, co chtějí.

    Nemělo by to být možné, nic z toho, jenže tohle je má realita. Vím, že Vincent tam někde je, vím, že není úplně pryč, a udělám cokoli, abych ho zachránila.

    Po všem, s čím už jsme bojovali, je život bez Vincenta nepředstavitelný. Kdysi přísahal, že se vyhne umírání – že půjde proti své přirozenosti a přestane se obětovat pro záchranu druhých – abychom mohli být spolu. Jak bych nemohla vše riskovat proto, abych svou lásku přivedla zpět ke mně?



    Datum vydání v USA: 7. 5. 2013
    Nakladatelství: HarperTeen
    Počet stran: 405
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v červnu 2013, 3 dny, v angličtině

    Originální trailer ke knize:





    Kate s Vincentem už toho zažili dost. Nikdy to pro ně ale nevypadalo tak beznadějně, jako teď. Violette dala do pohybu svůj ďábelský plán, prostřednictvím kterého chce ovládnout celou Paříž. Jenže její plán může rozdělit Kate a Vincenta navždy. Podaří se jim najít řešení, jak Violette přemoci, aniž by kdokoli z Navrácených zahynul?

    Každá série musí dojít svému konci. Stejně je tomu i s Navrácenými. I když se mi bude po Paříži a sexy zombících stýskat, jsem ráda, že se Amy řídí heslem v nejlepším přestat :).

    Na konci druhého dílu nás Amy nechala napnuté jak struny. Nikdo nevěděl, co se s Vincentem stane. A i když to vypadá dost bledě, Kate se nevzdává. Jak by taky mohla? To Vincent ji znovu naučil žít, a život bez něj by už rozhodně nebyl takový jaký býval. Proto neváhá a hledá řešení, o kterých nemusí mít ani Navrácení potuchy. Jenže nakonec právě Kate bude muset zaplatit tu nejvyšší cenu...

    Kate se nám pěkně během celé série vyvinula. Z trošku sobecké a uplakané dívky v prvním díle se stala poměrně sebevědomá a silná hrdinka, která si sice chvilkami neodpustí nějaké to ujetí do starých kolejí, ale na tom nezáleží. Přece jen ji mám ráda :). Pro Vincenta je schopná čehokoli. Zkrátka láska až za hrob - a to doslova...

    Vincent...hmmmmm...i on se nám změnil. Z dumavého romantického samotáře se stal celkem vtipný a vášnivý Francouz. Během příběhu mi nejen on, ale i ostatní Navrácení přirostli k srdci. Možná to bylo i tím, že byli tito "zombie" pojati trochu jinak, než to normálně bývá. A tady to podle mě dost dobře fungovalo.

    Zajímavé je, že tento díl je ze všech nejvíc protkaný smrtí, beznadějí a zoufalstvím, ale paradoxně je, alespoň pro mě, nejvtipnější. Takové hlášky, které se objevuje tady, nejsou v žádném jiném díle. Ať už Vincent, Ambrose, nebo ostatní, všichni jsou o mnoho vtipnější, což knihu celkem odlehčuje, a je vítaným zpestřením. Humor není vynucený, naopak do příběhu skvěle zapadá.

    Abych to shrnula, rozhodně se jedná o důstojné zakončení jedné série, i když jsem spoustu věcí po dočtení druhého dílu tušila. To mi ale nezabránilo v tom, abych si to náležitě užila Všechno bylo nakonec vysvětleno, někteří byli zničeni, někteří přežili, víc toho nemůžu říct, aniž bych něco nespoilerovala. Teď se zase můžu s klidem vrhnout na něco jiného :).

  2. 1 komentářů :

    1. Anonymní řekl(a)...

      Ahoj, moc se mi ty články líbí, ale nejdou mi pouštět videa (zkoušela jsem to přes různé prohlížeče, ale nešlo ani přes jeden. Taky je možné, že už to video smazali) Jestli bych tě proto mohla poprosit, abys videa dávala pod odkazem jako u Políbená měsícem. Děkuji (za jakoukoli odpoveď nebo aspoň, že sis to přečetla)

    Okomentovat