Rss Feed
  1. Filmové chvilky (3)

    čtvrtek 6. června 2013


    Moje čtvrteční rubrika, ve které vás seznámím s některými filmy, které jsem za poslední dobu viděla.




    BEZPEČNÝ PŘÍSTAV

    Originální plakát

    Originální název: Safe Haven
    Žánr: Drama/Mysteriózní/Thriller/Romantický
    Režie: Lasse Hallström
    Knižní předloha: Nicholas Sparks (Safe Haven - Bezpečný přístav)
    Hlavní role: Julianne Hough, Josh Duhamel, Cobie Smulders, David Lyons

    Obsah:

    Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu?


    Trailer k filmu:



    Můj názor:
    Nicholas Sparks je guru na poli romantických příběhů. První film, který jsem viděla a který vycházel z jeho knížky byl Zápisník jedné lásky, u kterého jsem si pěkně pobrečela. Když jsem si pak přečetla knihu věděla jsem, že tenhle chlapík rozhodně ví co dělá. Poté následovalo Milý Johne, u kterého jsem se cítila podobně jako u Zápisníku. Proto není divu, že když jsem se dozvěděla o Bezpečném přístavu věděla jsem, že ho chci vidět.

    Nejzajímavější jde, že zpravidla námět není ničím světoborný. Co alespoň mě naprosto okouzlilo bylo místo, kde se příběh odehrává. V takovém malinkém městečku s výhledem na přístav a moře, kde vás nikdo neotravuje, to musí být naprostá paráda. Vím, že plno lidí určitě řekne, že jde jen o další ,,slaďák", ale do filmů i do knih jsou přidány zápletky, které zdánlivě romantické slaďárně přidají nový rozměr. Třeba taky je to Katiina minulost, která, ať chce nebo ne, ji nakonec dohoní. A taky to tak trochu komplikuje Alexova mrtvá manželka a matka jeho dětí. Ti se pro změnu musí naučit, že někdy nový začátek neznamená, že na minulost úplně zapomenete.

    Aby jste si film skutečně vychutnali, nepřemýšlejte nad ním. Berte ho jako takový odpočinkový příběh a zbytečně nekomplikujte to, co se v něm děje, protože vím, že spoustě lidí se konec bude zdát jako pitomost. Ale nechte to být. Protože někdy právě v těch pitomostech může být krása. Zkrátka berte to jak, jak to je a film si, nejlépe zachumlaní pod dekou, vychutnejte.

  2. 2 komentářů :

    1. E_V_E řekl(a)...

      Kvôli Cobie Smulders si to pozriem!!! 8D

    2. Romule řekl(a)...

      Já na to koukala hlavně kvůli Joshovi :D

    Okomentovat