Rss Feed
  1. Dare You To

    neděle 16. června 2013

    Originální cover
    Autor: Katie McGarry
    Série: Pushing The Limits
    Díl: druhý

    Anotace na Goodreads:

    Ryan přesunul jeho rty k mému uchu. ,,Zatancuj si se mnou, Beth.“

    ,,Ne.“ Zašeptala jsem odpověď. Nenávidím ho a nenávidím sama sebe za to, že chci, aby se mě znovu dotkl...

    ,,Vyzývám tě...“

    Kdyby někdo znal pravdu o tom, jak to funguje v domově Beth Riskové, poslali by její matku do vězení a sedmnáctiletou Beth kdoví kam. Takže svou matku chrání za každou cenu. Až do dne, kdy jí do života vtrhne její strýc a donutí Beth, aby si vybrala mezi svobodou své matky a jejím vlastním štěstím. Přesně takhle se Beth ocitne pod jednou střechou s tetou, která ji nechce a ve škole, kde jí nerozumí. Vůbec. Kromě jednoho kluka, který by jí rozumět neměl, ale rozumí...

    Ryan Stone je městský zlatý kluk, populární a hvězdný hráč baseballu – s tajemstvími, o kterých nemůže nikomu říct. Ani svým přátelům, se kterými se dělí o všechno, a to včetně věčných bláznivých výzev. Ta nejbláznivější? Pozvat na rande skejťačku, kterou by nemohl zajímat míň...

    Jenže co začne jako výzva přesto v silnou přitažlivost, kterou Ryan ani Beth nečekali. Najednou kluk s bezchybnou pověstí riskuje své sny – a svůj život – pro dívku, kterou miluje, a dívka, která nikdy nikoho nepustí k sobě příliš blízko, vyzývá sama sebe chtít všechno...



    Datum vydání v USA: 28. 5. 2013
    Nakladatelství: Harlequin Teen
    Počet stran: 462
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v červnu 2013, 3 dny, v angličtině

    Originální trailer ke knize:






    Co spojuje Beth, nezkrotnou rebelku, a Ryana, hráče baseballu s naprosto jasnou a nalinkovanou budoucností? Je to výzva. Pro každého z nich má ale toto slovo naprosto rozdílný význam. Pro Ryana může být výzvou prakticky cokoli. A on nerad prohrává. Ne – on nikdy neprohrává. Jenom netuší, že brzy před něj bude položena největší výzva jeho života – láska. Beth je na tom trošku jinak. Musí chránit sama sebe. Musí chránit své přátele. A co víc, musí ochránit svou matku. Všechno měla naplánované. Jenže plány se mohou změnit z minuty na minutu a ne vždycky dopadnou tak, jak si přejeme. Právě tak se Beth ocitne u svého strýce, v cizím městě a mezi cizími lidmi. Její nový život ji přinese pořádnou výzvu – bude schopná zachránit svou matku, nebo pozná, že už je načase, aby myslela i sama na sebe?

    Katie McGarry svým debutem Pushing The Limits doslova vtrhla na knižní trh a ukázala, že psát opravdu umí. Na pokračování jsem se neuvěřitelně těšila, protože první díl ve mně zanechal opravdu silné dojmy. A Katie mě ani tentokrát nezklamala.

    S Beth jsme se setkali už v prvním díle. Teď se právě ona stala hlavní hrdinkou celé knihy. Beth ví, že se její život změnil. Už to není takové, jaké to bylo předtím. Dřív to byla ona, Isaiah a Noah proti celému světu. Jenže od té doby, co jim do života vtrhla Echo, všechno se mění. I když úplně všechno ne. Její problémy zůstávají stejné. Pořád je to ona, kdo musí chodit zachraňovat její matku před sebou samotnou, i když tím riskuje svůj vlastní život. Beth je tvrdohlavá, nedívá se doleva ani doprava a nijak zvlášť se neohlíží na druhé. Ale tak nějak to k ní sedí. Právě to ji dělá takovou, jakou je. A i když nakonec přece jen zkrotne a objeví se část její osobnosti, kterou odmala potlačovala, pořád zůstane sama sebou. A ruku na srdce, velký podíl na její proměně nese Ryan.

    Ryan miluje výzvy. Zdá se, že celý jeho život je pro něj výzvou a on není zvyklý prohrávat. Právě výzva svede ho a Beth dohromady. Beth se pro Ryana ovšem stane největší výzvou. Jak se dostat pod kůži dívce, která si postavila zdi kolem sebe tak vysoké a tlusté, že už ani ona sama neví, jestli bude schopná ty stěny zbourat. Jenže jak bylo řečeno, Ryan se nevzdává...Sledovat Ryana, jak se snaží Beth dokázat, že to co k ní cítí je skutečné a ne jenom výzva, je jedna z nejlepších věcí, jaké jsem kdy četla. Oba ví, že se mezi nimi něco změnilo, ale jenom Ryan je ochotný si to přiznat. A popravdě, ani on nemá život lehký jako pírko, i když to tak může vypadat. To, že se nakonec vzepře svému otci a udělá si život takovým, jaký chce on a ne někdo jiný je věc, která vyžaduje obdiv.

    Víte, co je na knihách Katie McGarry to nejlepší? Že jsou ze života. To, co v nich najdete je to, co se některým lidem děje denně a my ostatní to jen nevidíme nebo vidět nechceme. Jenom některé knihy vás donutí zamyslet se, a přesně tohle dělají její knihy. A nejen to - jsou smrští emocí, od začátku až do konce. Omlouvám se, pokud je tahle recenze trochu mimo, ale já jsem z ní pořád plná dojmů, takže nevím, co pořádně říct, možná jen jediné - pokud po téhle knize sáhnete, rozhodně nebudete litovat :).

  2. 1 komentářů :

    1. Blogger řekl(a)...

      There is shocking news in the sports betting industry.

      It's been said that every bettor needs to see this,

      Watch this or quit placing bets on sports...

      Sports Cash System - Robotic Sports Betting Software

    Okomentovat