Rss Feed
  1. Posuď knihu podle obalu (51)

    neděle 22. června 2014


    Toto je meme pořádané Syki. Jeho cílem je každou neděli zveřejnit obálku knihy (je jedno, jestli vyjde v budoucnu, nebo už vyšla), stručnou anotaci a vlastní názor na obálku.



    Název knihy: Love Letters to the Dead
    Autor: Ava Dellaira
    Datum vydání: 1. 4. 2014

    Začne to jako úkol do angličtiny: napište dopis mrtvé osobě. Laurel si vybere Kurta Cobaina, protože její sestra, May, ho milovala. A zemřel mladý, stejně jako May. Brzy má Laurel zápisník plný dopisů lidem jako Janis Joplin, Amy Winehouse, Amelia Earhartová, Heath Ledger a dalším; i když nikdy nedá ani jeden z nich svému učiteli. Píše o vstupu na střední školu, hledání nových přátelství, o prvním zamilování se, učení se žít s její rozbíjející se rodinou. A, nakonec, o týrání, které utrpěla, když na ni May měla dávat pozor.

    Jenom v ten okamžik, kdy Laurel napsala pravdu o tom, co se jí stalo, se může opravdu začít smiřovat s tím, co se stalo May. A teprve když Laurel začala vidět svou sestru jako člověka, kterým byla; milá a úžasná a s hlubokými chybami; může začít objevovat svou vlastní cestu.




    Můj názor: Řekla bych, že se tahle obálka ke knize naprosto hodí.


    Počínaje fontem písma, konče pozadím obálky, tahle obálka jasně ukazuje, co můžeme od knihy čekat. Navíc je krásně barevně sladěná - co víc si přát?

  2. 2 komentářů :

    1. Unknown řekl(a)...

      Boží obálka. :)

    2. Lenka řekl(a)...

      Tahle kniha zní úplně úžasně! Ty jo, teď jsi mě tak navnadila, že si ji jdu hned najít. :)

    Okomentovat