Rss Feed
  1. Open Road Summer

    čtvrtek 5. června 2014

    Originální cover
    Autor: Emery Lord
    Anotace na Goodreads:

    Po rozchodu se svým problémovým přítelem je Reagan O’Neill připravená nechat svého vzpurného chování...a její nejlepší kamarádka, country hvězda Lilah Montgomery, si léčí své vlastní zlomené srdce. Naštěstí má právě začít Liliino tour po 24 městech, což nabízí skvělou příležitost pro pouze holčičí léto plné rozchodových balad a hojících se srdcí. Ale když se Matt Finch připojí k tour jako předskokan, je pro Reagan hodně těžké odolat jeho chlapeckému kouzlu, i přes její slib, že bude žít bezproblémový život. Tohle léto budou Reagan a Lilah hledat správný směr mezi vrcholy a temnými místy slávy a přátelství zatímco si uvědomí, že dát své srdce správné osobě je vždycky risk, který stojí za to.



    Datum vydání v USA: 15. 4. 2014
    Nakladatelství: Walker Childrens
    Počet stran: 352
    Přečteno v červnu 2014, 2 dny, v angličtině

    Oficiální trailer ke knize ZDE.




    Reagan je připravená nechat svou minulost za sebou a začít znovu. A jak lépe začít novou kapitolu svého života, než se svou nejlepší kamarádkou na jejím turné? Reagan je totiž nejlepší kamarádkou Lilah Montgomeryové, dospívající hvězdy country music. Tohle léto si spolu měly užít. A taky by si užily, kdyby se v novinách neobjevila skandální fotka, která by mohla mladé country hvězdě zničit kariéru. Proto je na pomoc povolán Matt Finch, zpěvák, bývalý člen kapely Finch Four a její kamarád, který teď bude zastávat roli jejího falešného přítele, aby se na skandál zapomnělo. Reagan Mattovi nevěří a ani to nemá v plánu. Jenže čím více času s Mattem tráví, tím lépe ho poznává...a to není dobré. V sázce je totiž víc, než jen kariéra její nejlepší kamarádky - především Reaganino srdce, které si musí chránit.

    Je tu červen, léto je doslova za rohem a já opět dostávám chuť na určitý typ knížek (tak jako každý rok). Proto jsem taky sáhla po téhle knize a nechala se vtáhnout do příběhu jednoho neobyčejného léta, které prožila hlavní hrdinka.

    Reagan nikdy nebyla hodná holka. Její policejní záznam a veřejně prospěšné práce mluví za své. Jenže to je minulost, kterou Reagan nechce opakovat. Teď si chce jenom užít léto se svou nejlepší kamarádkou, dokončit poslední ročník střední školy jako jedna z nejlepších a vystudovat fotožurnalistiku. Stará Reagan je zkrátka pryč a tahle nová nemá v plánu si nějak komplikovat život. Jenže život někdy nejde tak, jak jsme si ho naplánovali a Matt Finch je toho důkazem. Tahle pěvecká hvězda jí neuvěřitelně leze na nervy, hlavně proto, že zničil její vysněné léto, ale taky ji neuvěřitelně přitahuje. Reagan ví, že musí odolat, jenže s každým dnem je to čím dál těžší. Reagan je rozhodně osobitá postava. Jede si po svém, vždy říká, co si myslí a nenechá si nic líbit. I když její akce někdy jsou zbrklé a pro někoho možná až moc přehnané a zbytečné, já jsem si ji už od začátku oblíbila (možná za to může její láska k vysokým podpatkům, která je jednou z věcí, kterou máme společné :D). Rozhodně mi nepřišla otravná, i když tak často nemusela protáčet oči :D.

    Podle toho, co jsem napsala, si můžete myslet, že se jedná o klasickou lovestory. Tak to sice je, ale vztah Matta a Reagan rozhodně není stavebním kamenem celého příběhu. Tím je totiž přátelství Reagan a Lilah, které tu hraje mnohem významnější roli, i když Lilah není tak silná postava jako Reagan. Je spíš celkem nudným obrazem Taylor Swift, který pozvedá právě Reagan a Matt. Kdyby byl příběh jenom o Lilah, tak ho asi ani nedočtu. Ale tak to nebylo, a já jsem za to opravdu ráda. Ať už jde o temné stránky showbusinessu, přátelství nebo vztahy, všechno, co jsem v této knize hledala, jsem nakonec i našla. A pro jednou jsem ráda, že někdo dokázal napsat příběh o vztahu, aniž by si hlavní postavy okamžitě vyznávaly lásku. To tam totiž nezazní ani jednou a nevěřili byste, jak příjemná změna to může být. Zkrátka jde o příjemné letní čtení, které si zaslouží pozornost.



    HODNOCENÍ:


  2. 0 komentářů :

    Okomentovat