Rss Feed
  1. The Elite

    pondělí 8. července 2013

    Originální cover
    Autor: Kiera Cass
    Série: The Selection
    Díl: druhý

    Anotace na Goodreads:

    Třicet pět dívek přišlo do paláce, aby soutěžily ve Výběru. Všechny, až na šest, byly poslány domů. A jenom jedna si vezme za muže Prince Maxona a bude korunována princeznou země Illéy.

    America si pořád není jistá, kde je její srdce. Když je s Maxonem, je ponořena do jejich nového a neuvěřitelného románku a nemůže snít o tom, že by byla s někým jiným. Jenže kdykoli uvidí Aspena držícího hlídku někde v paláci je přemožena vzpomínkami na život, který si společně plánovali. Jak se skupina zmenšila na Elitu, ostatní dívky jsou ještě více rozhodnuté vyhrát Maxona – a Americe se zkracuje čas na to, aby se rozhodla.

    Právě když si America myslí, že už se rozhodla, zničující ztráta ji přinutí znovu o všem pochybovat. A zatímco se ona snaží představit si svou budoucnost, násilní rebelové rozhodnutí svrhnout monarchii jsou stále silnější a jejich plány by mohly zničit jakoukoli šanci na nějaký šťastný konec.



    Datum vydání v USA: 23. 4. 2013
    Nakladatelství: HarperTeen
    Počet stran: 323
    Hodnocení: 3 z 5
    Přečteno v červenci 2013, 3 dny, v angličtině



    Ve Výběru už zůstalo pouze šest dívek. Šest potencionálních budoucích princezen. A jednou z nich je i America. Přesto, že k Maxonovi, princi své země, bezpochyby něco cítí, není si jistá, zda by se právě ona mohla stát princeznou a později i královnou. Zvládla by tuto roli? Zatímco se America snaží zjistit, jaká je její budoucí cesta, ostatní soutěžící začínají vystrkovat drápky...

    První díl se mi zalíbil svým nápadem. Přece jen téma královské reality show nenajdete všude. Jenže tak, jak mě první díl nadchl, druhý mě zklamal...

    Americu by nikdy nenapadlo, že se dostane mezi šest nejlepších dívek. Když do soutěže vstupovala, dělala to jen kvůli penězům pro její rodinu. Teď ji tam ale drží i něco jiného - Maxon. Netušila, že by k němu mohla někdy něco cítit, ale nemožné se stalo pravdou. Jenže není to tak jednoduché, jak to vypadá. Zatímco všechny ostatní dívky touží po tom, stát se princeznou, America má pochybnosti o tom, zda je tato role pro ni. Zvládla by reprezentovat svou zemi a královskou rodinu? A aby toho nebylo málo, je tu i Aspen - kluk, kterého zná odjakživa, s kterým vyrůstala a kterého milovala - a stále miluje. Zatímco se America snaží si všechno promyslet, ostatní dívky začnou o prince bojovat tvrději, než America myslela.

    America mi v tomhle díle popravdě pěkně hnula žlučí. Zatímco v prvním díle mi přišla celkem sympatická a milá, v druhém díle mi přišla jako rozmazlený sobecký fracek, který neví co chce. Jednou Maxona chce, podruhé zase ne, aby se v tom čert vyznal...Navíc všichni víme, co se děje, ale jenom ona je k tomu naprosto slepá. Polovinu knihy jsem na ni měla chuť křičet ať konečně otevře oči.

    Maxon ale není o nic lepší. V prvním díle byl romantický a zábavný kluk, v druhém díle je to sobecký manipulátor. Má i své světlé chvilky, kdy se chová jako v prvním díle, ale z větší části se podle mě choval naprosto nedospěle. Tak, jak jsem na Americu chtěla řvát, jemu jsem chtěla dát pár facek. Nejzajímavější je, že chování jednoho ovlivňuje chování toho druhého. America je čím dál víc otravnější, čím je Maxon manipulativnější a naopak.

    Asi jsem od druhého dílu měla moc velká očekávání, jinak to vysvětlit nedokážu. Už od začátku jsem se nemohla do knihy začíst a když jsem se jí prokousala byla jsem tak trošku i ráda, že už kniha skončila. Jsem celkem i vděčná, že další díl vyjde až příští jaro, protože se na něj budu moct vrhnout s odstupem a nebudu ovlivněná tímhle dílem.

  2. 2 komentářů :

    1. Unknown řekl(a)...

      Ta obálka je luxusní! :)))

    2. Romule řekl(a)...

      Jo, tahle série má parádní obálky :) Jsem zvědavá, jaká bude ta poslední :)

    Okomentovat