Rss Feed
  1. Wallbanger

    pátek 12. července 2013

    Originální cover
    Autor: Alice Clayton

    Anotace na Goodreads:

    Caroline Reynoldsová má fantastický nový byt v San Franciscu, KitchenAid mixér a žádné O (a nemluvíme zde o Oprah, vážení). Její kariéra designérky jenom vzkvétá, má kancelář s výhledem na zátoku, zabijácký recept na cuketový chleba a žádné O. Má Clivea (tu nejlepší kočku na světě), skvělé přátele, skvělý výstřih a žádné O.

    A abyste ještě víc urazili holku bez O, od svého stěhování má stále nadrženého souseda, s tím nejhlasitějším pozdním boucháním do zdi, jaké kdy zažila. Každý sten, plácnutí a – bylo to mňouknutí? - zdůrazňuje skutečnost, že nejen přichází o spánek, ale pořád, jo, uhádli jste to, nemá O.

    Na scénu vstupuje Simon Parker (Ne, vážně Simone, prosím vstup.). Když bouchání do zdi hrozí, že ji doslova vytřepe z postele, Caroline, oděná do sexuální frustrace a krátké růžové noční košilky konfrontuje jejího slyšeného-ale-nikdy-viděného souseda. Jejich noční setkání na chodbě měl, no, smíšené výsledky. Ahem. S takhle tenkými stěnami bude napětí houstnout...



    Datum vydání v USA: 27. 11. 2012
    Nakladatelství: Omnific Publishing
    Počet stran: 300
    Hodnocení: 5 z 5
    Věkové omezení: 18+ (sprostá slova, sexuální tématika)
    Přečteno v červenci 2013, 2 dny, v angličtině



    Caroline je interiérová designérka, která měla to štěstí, že narazila na skvělou šéfovou. Právě ta jí přenechala svůj starý byt, do kterého se Caroline s radostí nastěhovala. Svůj nový byt naprosto miluje - až do chvíle, kdy se v noci ozve bušení na zeď. Caroline zpočátku netuší, odkud se zvuk bere, ale když uslyší slastné vzdechy ženy z vedlejšího pokoje, je jí to naprosto jasné. Jenže nejde o jednorázovou akci – rány se ozývají každou noc, a spolu s nimi i různé hlasy různých žen. Carolinin soused je zkrátka kanec, a ona je stresovaná čím dál víc – nemůže spát a on navíc každou z žen plně uspokojí, což jí se nestane, protože ztratila O, a ta se očividně jen tak nevrátí. Jednoho večera to ale Caroline nevydrží a v noční košilce zaklepe na dveře svého souseda – čímž spustí sled událostí, které povedou k nečekanému konci...

    Snem asi každého čtenáře je najít knihu, která ho dovede k slzám – těm smutným, nebo těm veselým. U mě se to povede jen málokteré knížce a většinou jsou to knihy, které nerozbrečí nikoho jiného. Je ale dost možné, že nejsem jediná, kdo u Wallbangera téměř řval smíchy.

    Caroline je úspěšnou designérkou. Je spokojená s tím co má – ale to neznamená, že jí nic nechybí. Chybí jí totiž dvě věci – spánek a O. A zatímco pachatel, který ji připravil o O je daleko, původce toho druhého žije hned vedle. Proto si to taky s ním jde vyřídit. Čekala, že Simon bude extra materiál, přesto když ho viděla pouze s prostěradlem okolo pasu, spadla jí brada. Oba ví, že spolu musí nějak koexistovat, ale to neznamená, že se musí zrovna milovat. I když...

    Caroline je neuvěřitelně zábavná postava. Její poznámky jsou tak trefné a přesné, že líp by to už ani nešlo. Ona a Clive (její kocour se slabostí pro holky, které mňoukají) jsou dvojka k pohledání. Když všechno vypadá parádně, jeden z nich něco provede a naservíruje vám situace, kdy se můžete potrhat smíchy (a že to vypadá divně, když sedíte na pohovce a najednou vybuchnete smíchy – samozřejmě se to neobešlo se bez poznámek a protáčejících se očí ze strany mé rodiny). Některým lidem by mohlo vadit, že Caroline až moc řeší svoje O, ale něco vám řeknu – mně to bylo jedno. Po dlouhé době hrdinka, která mi prostě sedla.

    Simon, to je materiál. Co se týče jeho, jela mi představivost na plné obrátky, protože on si to bezpochyby zaslouží. On a Caroline – ať už jsou přátelé nebo něco víc – jsou ďábelská dvojka. A on navíc není jenom kus pěkně tvarovaného masa – má i svou hloubku, což zpočátku překvapuje i Caroline. Právě Caroline ho donutí přehodnotit všechno v jeho životě, který dosud vedl a zamyslet se nad tím, zda nechce víc. A on ví, že chce. Teď už jen zbývá zpracovat Caroline.

    V knize najdete i pasáže, které samotný příběh oživují. Jsou to textovky, které si jednotlivé postavy posílají mezi sebou nebo v jednu klíčovou chvíli výlet do mysli čtyř spolujezdců v jednom autě. I díky těmto prvkům jsem si knihu užila a hltala s neuvěřitelnou chutí. V poměrně velké záplavě New Adult knih, které teď vycházejí, se tato rozhodně vymyká mainstreamu i když její téma může člověku připadat tuctové. Tato kniha byla zatím tou nejvtipnější, kterou jsem tento rok četla a nemyslím si, že bych do konce roku našla nějakou, která by ji předčila.

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat