Rss Feed
  1. Filmové chvilky (6)

    čtvrtek 25. července 2013


    Moje čtvrteční rubrika, ve které vás seznámím s některými filmy, které jsem za poslední dobu viděla.


    NÁDHERNÉ BYTOSTI

    Český plakát
    Originální název: Beautiful Creatures
    Žánr: Fantasy/Romantický/Drama
    Režie: Richard LaGravenese
    Knižní předloha: Kami Garcia, Margaret Stohl (Beautiful Creatures - Nádherné bytosti)
    Hlavní role: Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Zoey Deutch, Emmy Rossum

    Obsah:
    Ethan (Alden Ehrenreich) je životní smolař. Po předčasné matčině smrti de facto přišel i o otce, protože ten se utápí v žalu a syn pro něj přestal existovat. Navíc žije v zapadákově jménem Gatlin County, kde je jeden den jako druhý a všechny nesmírně ubíjející. Místo zcela vystihuje Ethanův komentář: „V Gatlinu člověka nečeká žádné překvapení. Je to ta nejpitomější díra. Doteď jsem si to aspoň myslel. Zdá se ale, že jsem se sakra seknul…“ Zásadní změnu optiky prodělá Ethan díky nové spolužačce, krásné a tajemné černovlásce Leně Duchannesové (Alice Englert). Ethana na ní nejvíc fascinuje asi to, že ji zná, protože se mu opakovaně zjevovala ve snech. Lena to v Galtinu nebude mít lehké, protože na každého „cizáka“ se místní dívají skrz prsty. Ale protože je Lena neteř místního podivína Macona Ravenwooda (Jeremy Irons), je nenávist zdejších lidí přímo hmatatelná. Dívka si z nevraživosti domorodců nic nedělá, protože má mnohem větší trápení. Ona i její příbuzní jsou Zaklínači, mocné bytosti s pozoruhodnými schopnostmi. Nad Lenou ale visí temné prokletí a jí zbývá už jen sedmdesát pět dní do chvíle, která rozhodne o jejím osudu: Buď bude dostatečně silná a její moc se přidá na stranu dobra, anebo jí pohltí síly temnoty a ona se stane kněžkou zla jako její matka Sarafine (Emma Thompson). V zoufalé situaci najde pomoc tam, kde by ji asi nečekala. U smrtelníka jménem Ethan, který je ochoten ji hájit, i kdyby měl kvůli tomu položit vlastní život. Může síla lásky odolat mocné magii, které nad nimi oběma krouží?


    Český trailer:



    Můj názor:

    Tohle bylo...divný. Asi bych nenašla jiné slovo, které by to dokázalo vystihnout. Chvílemi jsem si říkala, že to celkem ujde, jenže pak se objevila nějaká scéna, která na mě působila, jako by byla naprosto vynucená a nenavazující na tu předešlou...Knihu jsem zatím nečetla, ale jestli je na tom podobně, jako film, tak nevím, jestli se do ní vůbec chci pustit.

    Dialogy hlavních postav mi chvílemi přišly jako odněkud vystřižené a vlepené do tohoto filmu. Jako by on samotní nebyli schopni vytvořit jednu souvislou větu. Zvláštní je, že při scénách, které měly být akční a nějak zlomové jsem si nemohla pomoct a musela jsem se smát...Jen přemýšlím, jestli to byl záměr autorů nebo moje absolutní nepochopení vážnosti situace. Těžko říct...

    Ještě jedna myšlenka na závěr – jsem jediná, komu Ethan připomíná Mr. Beana?

  2. 3 komentářů :

    1. Unknown řekl(a)...

      Já jsem včera dočetla knihu a dneska koukala na film a musím ti říct že kniha je stokrát lepší, přijde že kniha a film nemají skoro nic společného, hlavně druhá polovina filmu, protože co se tam stalo, se nestalo v knize. Celkem mě to mrzí že film takhle zkazily :/ (:.

    2. Nathaly řekl(a)...

      Otázka: Oplatí sa prečítať si knihu? Je ten príbeh dobrý? :)

    3. Romule řekl(a)...

      Kdybych měla soudit podle filmu, tak řeknu ani omylem, ale plno lidí, stejně jako Kleria říká, že ta kniha je úplně jiná, takže asi je to na každém...

    Okomentovat