Rss Feed
  1. Posuď knihu podle obalu (30)

    neděle 26. května 2013


    Toto je meme pořádané Syki. Jeho cílem je každou neděli zveřejnit obálku knihy (je jedno, jestli vyjde v budoucnu, nebo už vyšla), stručnou anotaci a vlastní názor na obálku.


    Název knihy: Alienated
    Autor: Melissa Landers
    Datum vydání: 4. 2. 2014

    Před dvěma lety navázali mimozemšťané spojení. Teď bude Cara Sweeney sdílet koupelnu s jedním z nich.

    Vybraná jako hostitelka úplně prvního L'eihreského výměnného studenta, Cara si myslela, že její budoucnost je jasná. Nejen že dostane volnou jízdenku na její vysněnou univerzitu, ale také bude mít vnitřní informace o záhadných L'eihrech, pro které by každý novinář zabíjel. Počet následovníků Cařina blogu vyletí nahoru.

    Jenže Cara pořád neví, co si má myslet, když se setká s Aelyxem. Lidé a L'eihrové mají téměř totožné DNA, ale chladný, nesnesitelně úžasný Aelyx by nemohl vypadat víc jako mimozemšťan. Přesto si je jistá jednou věcí: žádný lidský kluk nevypadá tak dobře.

    Když jsou ale Cařini spolužáci zasaženi vlnou anti-L'eihrovské paranoie, Midtownská střední škola najednou není bezpečná. Výhružné vzkazy se začnou objevovat v Cařině skříňce a strážník musí doprovázet ji i Aelyxe do třídy.

    Cara najde podporu u poslední osoby, od které by to čekala. Uvědomí si, že Aelyx není jenom její jediný přítel; ona se do něj zamilovala. Jenže Aelyx skrýval pravdu o důvodu jeho výměny a jeho potencionálně smrtelných následcích. Brzy bude Cara bojovat o svůj život – nejenom pro sebe a kluka, kterého miluje, ale pro budoucnost své planety.



    Můj názor: Popravdě, v první chvíli jsem netušila, jestli se mi tahle obálka líbí nebo ne. Ale po delším koukání a zaznamenávání určitých detailů jsem došla k názoru, že líbí. Na obálce je skvěle vyjádřený kontrast mezi hlavní hrdinkou, zastupující svět lidí, a jejím novým mimozemským přítelem. Kontrast dne a noci, rozkvetlé louky a jakéhosi mrtvého podkladu, na kterém leží on, různá barevnost, to všechno přesně vystihuje podstatu příběhu. Jenom se nám v tom tak nějak ztrácí název knihy a jméno autorky, ale třeba na skutečné obálce tomu tak nebude. Obálka mi tak trochu připomíná obálku jednoho z dílů série Faeriewalker od Jenny Black, které se mi hodně líbily. Zkrátka shrnuto, podtrženo, palec nahoru :),

  2. 2 komentářů :

    1. E_V_E řekl(a)...

      To čo je??? to vyzerá jak coolovo!!!!!!!!!! TOTO chcem!!! :O
      Ďakujem za tip, tá anotácia je skvelá a obálka úplne nádherná!!!

    2. Romule řekl(a)...

      Jo, ta obálka je hodně parádní :D Je to taková příjemná změna, mezi všemi těmi obálkami :)

    Okomentovat