Rss Feed
  1. Hopeless

    neděle 5. května 2013

    Originální cover
    Autor: Colleen Hoover
    Série: Hopeless
    Díl: první

    Anotace na Goodreads:

    Občas tě objevení pravdy může zanechat více beznadějnou, než když věříš lžím...

    Právě to zjistí sedmnáctiletá Sky poté, co se setká s Deanem Holderem. Klukem s reputací, která může konkurovat té její a podivnou schopností vzbudit v ní city, které nikdy předtím neměla. Děsí ji a zároveň fascinuje, to vše po jediném setkání, a něco z toho, jak se díky němu cítí, v ní probudí pohřbené vzpomínky z minulosti, kterou si přeje nechat pohřbenou.

    Sky bojuje s tím, aby si ho udržela od těla, protože ví, že znamená jen potíže, jenže Holder trvá na tom, že ji chce poznat. Poté, co se Sky konečně vzdá, zjistí, že Holder vůbec není tím, kým o sobě tvrdí, že je. Když na povrch vyplují tajemství, která držel, každý kousek Skyina života se navždy změní.



    Datum vydání v USA: 8. 1. 2013
    Nakladatelství: CreateSpace
    Počet stran: 486
    Hodnocení: 4 z 5
    Věkové omezení: 18+ (sexuální scény, těžká témata)



    Mnoho z nás sáhne po knize díky tomu, že nás zaujme její obal. Potom si přečteme anotaci a řekneme si, že by třeba stálo za to si knihu přečíst, ale nic moc od ní neočekáváme. Pak po knize sáhneme. Zpočátku nic moc, ale pak nás naprosto pohltí, vtáhne nás do příběhu a my nemůžeme dělat nic jiného, než jen otáčet stránky a hádat, jak to jen dopadne. Přesně tak to bylo i s Hopeless.

    Hopeless se řadí mezi knihy contemporary žánru, který se v poslední době stává čím dál více oblíbený. Možná právě to, že jde o každodenní problémy života, dokáže nalákat čtenáře, kteří si taky chtějí někdy odpočinout od fantasy literatury. Ale za mě vám můžu říct, že se u těchto knih vždycky naprosto emočně a citově vyždímám, obzvlášť pokud jsou knihy psané dobře. Takže není divu, že po dočtení knihy Hopeless, jsem to musela trošku rozdýchat.

    Sky si žije v podstatě obyčejný život. Možná i trošku alternativní, protože s mámou nemají v domě ani televizi, ani počítač, o internetu nemluvě. Sky je asi jediný teenager, který nevlastní mobil. Ale ona je tak celkem spokojená. Jenže život jí pomalu obrátí vzhůru nohama Dean Holder, na kterého náhodou narazí v obchodě. Sky ho nikdy předtím neviděla. Přesto je tu něco, co ji k němu táhne, i když Holderovo chování je někdy opravdu zvláštní. Je tenhle kluk opravdu tak beznadějný, jak říká jeho tetování, nebo jeho chování pouze skrývá příběh z minulosti, který by Sky mohl rozbít vše, čemu dosud věřila?

    Sky je naprosto normální pohodová holka, která se ale od svých vrstevníků poněkud liší. S technikou se v podstatě nesetkala a celý svůj život ji máma učila doma. Ale teď se jí s pomocí její nejlepší kamarádky podařilo přesvědčit, že škola nemusí být zase tak špatný nápad. Jenže opak je pravdou. Občas je to horší, než si myslela. Ale Sky se nevzdává. A v tu chvíli potká Holdera. Holder je první kluk, se kterým Sky něco cítí, se kterým je opravdu naživu. Jenže Holder je ve skutečnosti mnohem víc. Je totiž klíčem k její minulosti...

    Jak už jsem řekla na začátku, příběh se rozjížděl celkem pomalu. Tak nějak jsem nevěděla, co mám čekat. Jenže jakmile na scénu nastoupil Holder, začal příběh pomalu nabírat na obrátkách. A i když v mnoha případech tušíte, co se děje a že se Sky ani s Holderem není všechno to není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá, stejně jste nakonec překvapeni. Nemůžu si pomoct, ale já prostě miluju divoké a emocionálně náročné konce, které mě naprosto odrovnají, a tak tomu bylo i zde. Objevily se sice chvíle, kdy jsem chování Sky tak nějak nepobírala, ale když se na to kouknu zpětně, tak bych se asi v mnoha případech zachovala stejně.

    Tahle kniha vypráví příběh, který by nikdo z nás asi neměl přeslechnout. Dotýká se témat, u kterých se modlíme, aby nás ani naše blízké nepotkaly. Zbývá jenom jedna otázka: Proč čtyři hvězdičky? Odpověď je jednoduchá - 9. července 2013 vychází druhý díl s názvem Losing Hope, který nám ukáže, jak vlastně vypadá Hopeless z Holderova pohledu a jak on vlastně celý tento příběh prožíval. A já si jednoduše tu jednu hvězdičku schovávám na tuto příležitost, ale uvidíme zda ji nakonec využiju. Já upřímně doufám, že ano a už se nemůžu dočkat :).


  2. 0 komentářů :

    Okomentovat