Rss Feed
  1. A Need So Beautiful

    sobota 31. srpna 2013

    Originální cover
    Autor: Suzanne Young
    Série: A Need So Beautiful
    Díl: první

    Anotace na Goodreads:

    Všichni chceme, aby se na nás vzpomínalo. Charlottin osud je být Zapomenutá...

    Charlotttina nejlepší kamarádka si myslí, že by mohla být jasnovidka. Její přítel si myslí, že ho podvádí. Ale Charlotte ví, co se opravdu děje: je jednou ze Zapomenutých, jakýmsi andělem na Zemi, který cítí Potřebu – silnou, nekontrolovatelnou touhu někomu pomoct, většinou cizinci.

    Jenže Charlotte nikdy nechtěla tuhle zodpovědnost. To, co chce, je pomoct své nejlepší kamarádce, jejíž život se začíná vymykat kontrole. Chce navždy ležet v objetí svého kluka. Jenže jak je Potřeba čím dál silnější, začíná si na Charlotte nebezpečně vybírat svou daň. A to kým byla, je a bude – její stopa na této zemi, její existence – hrozí, že naprosto zmizí.

    Charlotte bude nucena si vybrat: měla by přijmout svůj osud jako Zapomenutá, osud, který slibuje, že ji vyrve ze životů lidí, které milovala, navždy? Nebo je ochotná bojovat proti svému osudu – bez ohledu na to, jak temné mohou být následky.



    Datum vydání v USA: 21. 6. 2011
    Nakladatelství: Balzer & Bray
    Počet stran: 267
    Hodnocení: 4 z 5
    Přečteno v srpnu 2013, 2 dny, v angličtině

    Originální trailer ke knize:








    Charlottin osud se naprosto liší od osudu normálního člověka. Ona totiž není normální. No, ona není ani člověk. Charlotte je ztělesněná naděje. Jejím úkolem je pomáhat ostatním. Někdo by mohl říct, že je strážný anděl. Ona se tak ale necítí. S každou potřebou ztrácí sama sebe. Je totiž Zapomenutá. Lidé, kterým pomohla, si ji nikdy nepamatují. Její poslání už ale bude brzy skončené a ona odejde do světla navždy. Ona ale není připravená odejít - má svůj život, přítele, lidi, které ji milují. Nemůže tohle všechno opustit jen kvůli nějakému poslání, o které se ani neprosila. Bude bojovat a najde řešení, aby na ni všichni lidé, které kdy milovala, nezapomněli. Jenže co když jediné možné řešení by ji mohlo připravit o to, co ji dělá takovou, jakou je? Je Charlotte ochotná zaplatit takovou cenu?

    Tuhle knihu jsem si nejprve vybrala samozřejmě kvůli obálce, protože ta je bez debaty krásná. O to víc jsem byla překvapená příběhem, který jsem v knize dostala.


    Charlotte už nějakou dobu pomáhá lidem. V dětství měla Potřebu tak jednou do roka. To ale už neplatí – každý den ji svírá bolestivá Potřeba pomoci lidem, kteří stojí na hraně. Každá Potřeba ji žene do nebezpečí a ona netuší, jak to skončí. Kdo to ale ví je Monroe – její doktor, zaměstnavatel a rodinný přítel. On ví, že Charlotte je jedna ze Zapomenutých – a že její poslání na Zemi brzy skončí. Chce po Charlotte, aby na konci odešla do světla. Ona ale není smířená s tím, že by tento svět měla v brzké době opustit...Charlotte je podle mě skvělá postava. Je to naprosto obyčejná holka, ovšem s velkým tajemstvím. To jí ale doposud nebránilo vést normální život. Teď se musí srovnat s tím, že všechno je jinak, než si myslela. Čtenář se může lehce vcítit do její situace, do beznadějnosti, kterou přináší její osud a do zoufalosti, která přichází s hledáním jiného řešení.

    Co je na téhle knize nejlepší? Že je originální. Nevím jak vy, ale já jsem ještě podobnou knihu nečetla. A to se cení, protože v dnešní době je opravdu těžké vymyslet něco, co tu ještě nebylo. Kniha pro mě byla opravdu překvapením, když jsem ji začala číst, nečekala jsem nic závratného a proto jsem z ní možná tak nadšená. Příběh se čte v podstatě sám a vy jako čtenáři můžete udělat jediné – užít si ho.


  2. 0 komentářů :

    Okomentovat