Rss Feed
  1. A Want So Wicked

    úterý 3. září 2013

    Originální cover
    Autor: Suzanne Young
    Série: A Need So Beautiful
    Díl: druhý

    Anotace na Goodreads:

    Elise je normální sedmnáctiletá dívka až do dne, kdy se probudí v opuštěném parku a nemá ponětí, kdo je.


    Po té bizarní příhodě nabere její život bizarní směr. Zažívá nečekané rychlé pohledy do života lidí – lidí, které nikdy nepotkala. Cizí lidé ji děsí s varováními o přicházejících Stínech. A i když Elise nikdy předtím neměla přítele, najednou se ocitla mezi dvěma přitažlivými, ale hodně odlišnými muži: Abem, okouzlujícím potížistou, jehož vliv ji jak láká, tak i děsí, a záhadným Harlinem, který je ve městě nový, ale se kterým Elise cítí naléhavé, živelné spojení – téměř jako by byli spřízněné duše.


    Teď Elise pochybuje o celém svém životě. Proč ji oba chlapci tak zoufale chtějí? Co jsou Stíny? Proč je jí jméno Charlotte tak děsivě povědomé? A kdo Elise opravdu je?




    Datum vydání v USA: 26. 6. 2012

    Nakladatelství: Balzer & Bray
    Počet stran: 282
    Hodnocení: 4 z 5
    Přečteno v srpnu 2013, 2 dny, v angličtině



    Charlotte si až do dnes myslela, že je normální dospívající dívkou. Jenže poté, co se společně s otcem a sestrou přestěhují do nového města, začnou se s ní dít zvláštní věci – sny, které nedokáže vysvětlit a vidiny života někoho, koho nezná. Myslí si, že je buď blázen, nebo nemocná. Jiné řešení přece neexistuje. Jak ale vysvětlit pozornost, kterou jí věnují Abe s Harlinem? Oba ví, že je Elise něčím výjimečná. A jak do toho všeho zapadá Charlotte?

    Když jsem dočetla knihu A Need So Beautiful, měla jsem představu o tom, jaký bude druhý díl. A hádejte co – naprosto jsem se spletla. Autorka si totiž vymyslela něco úplně jiného...

    Elise je stejná jako Charlotte, kterou známe. Ne ale vzhledem, spíš chováním. To ale není tak úplně náhoda. Elisin osud je totiž v mnohém stejný jako ten Charlottin. Proč má ale Elise tak silný pocit, že stejný osud není to jediné, co ji se Charlotte spojuje? Elise je rozhodně sympatická postava, i když chvílemi by potřebovala trošku pomoct s myšlením. Je to tatínkova holčička a je tak spokojená. Když se setká s Abem, vypadá to na pěknou chemii. Časem ale čtenář zjistí, že Abe vůbec není takový, jak na začátku vypadal, je to z velké části jenom pouhý manipulátor, který rozhodně s Elise nemá dobré úmysly. Zato Harlin, to je jiná kapitola. Víte, jak moc miloval Charlotte a uvědomujete si, jak moc je pro něj tohle všechno těžké. Snaží se od Elise držet dál, i kvůli jejímu dobru, ale jak dlouho to může vydržet, když to mezi nimi tak neuvěřitelně jiskří?

    V podstatě jde o to stejné, o co v prvním díle. Ale je to v něčem jiné. I když autorka píše o tom samém, u knihy se rozhodně nenudíte. Tato kniha jde víc do hloubky. Je nostalgická, chvílemi smutná, ale přesto je v ní naděje. Naděje pro Elise, naděje pro Harlina. Oba jsou stejní jako předtím, ale přitom naprosto jiní. Oba ví, jak jejich vztah skončí, teď se s tím musí vyrovnat – opět. Jsem ráda, že se mi série dostala do rukou, protože je originální, zábavná, plná překvapení a drama. Zkrátka povedená.

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat