Rss Feed
  1. RC Review: Srdcem proti rozumu

    pondělí 19. srpna 2013

    Originální obálka
    Autor: Sofie Králová, Tomáš Kristl

    Anotace:

    Srdcem proti rozumu je volným pokračování úspěšného bestselleru 13. komnata milenek.

    Co tato kniha představuje? Je to pozvánka pro všechny ženy, které se občas zabývají tím, jak jsou mužské chování, postoje a výroky někdy absolutně nepochopitelné. Chcete vědět, jak muži berou lásku, úspěch, kariéru, ženy, rodinu? Co pro ně znamená zdraví, peníze štěstí?

    Chcete-li zjistit, jak to muži skutečně „mají“, začtěte se do knihy Srdcem proti rozumu, kde Sofie Králová a Tomáš Kristl podobně jako v první knize odkrývají dva různorodé pohledy na svět. 

    Dozvíte se, jak odlišně vnímají stejné záležitosti ženy a muži, jak pochopit zdánlivě nelogické mužské chování z pohledu ženy a jak přijít na jejich skryté touhy, představy, tajemství. Srdcem proti rozumu na konkrétních příkladech a příbězích ze života ukazuje, co je pro muže skutečně důležité a uvádí tak každou ženu do reality mužského světa, aby pochopila, co ji dosud bylo skryto.



    Datum vydání: prosinec 2012
    Nakladatelství: ECONOMICUS
    Počet stran: 180
    Hodnocení: 3 z 5
    Přečteno v srpnu 2013, 1 den, v češtině



    V knize 13. komnata milenek čtenář zjistil, jak vypadá nevěra přímo očima jejích aktérů. Kniha Srdcem proti rozumu ukazuje, že život po nevěře taky není zrovna procházkou růžovým sadem. A to nejen díky výčitkám okolí, ale i díky výčitkám vašeho vlastního svědomí.

    Život po nevěře opět uvidíme jak z pohledu Tomáše, tak i Sofie. Mě osobně nepřestane překvapovat logika mužského mozku. Tomáš se totiž nedokáže smířit s tím, co udělal, a to i když Sofii miluje. Z největší části za to může jeho dcera Kristýna, kvůli které má ty největší výčitky. Jenže místo toho, aby Sofii řekl, co ho žere, uzavírá se do sebe, je náladový a utíká z bytu pryč. Stěžuje si, že se se Sofií věčně hádají – ale z velké části je to právě jeho chyba. Kdyby všechno neřešil mlčením, každému by bylo líp. Ze Sofiiny části lze velmi snadno vyčíst, že ona to všechno vnímá a dokonce i ví, proč tomu tak je. Samotné ji to ale ubližuje, nejednou to chtěla vzdát. Ale dva lidé si musí společně projít peklem aby zjistili, co pro sebe znamenají a u Tomáše se Sofií jsou toho zářným příkladem.

    Stejně jako v knize první zde najdeme část s výpovědmi blízkých obou partnerů. Je zajímavé, jak lidé odlišně reagují na jejich vztah a jak u některých došlo k jistému posunu co se týče přijetí nevěry Tomáše. Co ovšem v prvním díle nebylo byly výpovědi podváděných, v minulosti podvedených nebo rodinných příslušníků obětí nevěry. Doslova vidíte, jak každý člověk je jiný a to, co jeden odpustí, druhý by v žádném případě netoleroval. Pro mě tato část byla vážně zajímavá. Knihu opět uzavírají odpovědi Sofie a Tomáše na otázky čtenářů jejich knihy.

    Láska neznamená štěstí. Právě tohle poselství v knize najdete. I když se dva lidé milují, nic to neznamená, pokud na svém vztahu nepracují. Protože láska znamená právě práci. Musíte vydržet, musíte bojovat. Kniha Srdcem proti rozumu mi opět tak trochu otevřela oči, což nikdy není na škodu, i když mnozí bezpochyby namítnou, že to není žádné mistrovské dílo. Pokud ale chcete jako žena alespoň trošičku nahlédnout do mužské hlavy, sáhněte po této knize. Tato exkurze do vztahu z pohledu obou stran je užitečným a překvapujícím zážitkem.





    Knihu Srdcem proti rozumu si můžete objednat na stránce knihkupectví knihcentrum.cz

    Chtěla bych poděkovat internetovému knihkupectví Knihcentrum.cz za poskytnutí recenzního výtisku.

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat