Rss Feed
  1. Faking It

    čtvrtek 15. srpna 2013

    Originální cover
    Autor: Cora Carmack
    Série: Losing It
    Díl: druhý

    Anotace na Goodreads:

    Mackenzie “Max“ Millerová má problém. Její rodiče přijeli do města na nečekanou návštěvu a pokud uvidí její obarvené vlasy, tetování a piercingy, nebudou chtít s ní mít cokoli společného. Co je ještě horší, čekají že se setkají s milým, nezávadným přítelem, ne s klukem se jménem Mace s potetovaným krkem a hrajícím v kapele. Všechny její lži hrozí, že se sesypou, ale potom potká Cadea.

    Cade se přestěhoval do Filadelfie aby mohl hrát a nechat svoje problémy doma v Texasu. Zatím se ho ale jeho problémy stále drží a měl jen velmi málo příležitostí, aby se dostal na jeviště. Když ho Max v kavárně osloví s bláznivou žádostí aby předstíral, že je její přítel, souhlasí že svou část odehraje. Ale když Cade zahraje svou roli až moc dobře, jsou donuceni ve hře pokračovat. A čím víc jejich vztah předstírají, tím skutečnějším se stává.



    Datum vydání v USA: 4. 6. 2013
    Nakladatelství: William Morrow & Company
    Počet stran: 304
    Hodnocení: 5 z 5
    Věkové omezení: 18+ (sexuální scény, sprostá slova)
    Přečteno v červenci 2013, 2 dny, v angličtině




    Max je se svým životním stylem spokojená - má přítele, byt, hraje ve skupině, má svá tetování a přivydělává si tancováním v klubu. Jenže nic z toho neví její rodiče, protože by to neustáli. Oni chtějí dokonalou Max, ne Max která je sama sebou. Proto když se z ničeho nic objeví na neohlášené návštěvě Max ví, že musí jednat rychle a vymyslet plán. V tu chvíli ji do cesty přijde Cade. On na rozdíl od Max se svým životem zrovna dvakrát spokojený, proto neváhá a souhlasí s jejím nápadem, aby se stal jejím falešným přítelem. Komu by to mohlo ublížit? Nikdo z nich ale nepočítal s tím, že se její rodiče do Cadea zamilují...stejně jako ona.

    Po dočtení Losing It jsem věděla, že další knihu, kterou Cora Carmack napíše, si stoprocentně přečtu. Takže jsem neváhala a po knize Faking It okamžitě sáhla. A autorka mě opět přesvědčila že ví, co dělá, protože já se opět do její knihy zamilovala.

    Max se jeví jako dívka, která se nebojí v podstatě ničeho. Je svérázná, samostatná a na všechno má odpověď. Jenže každý si v sobě nese nějakou tu trhlinu, kterou neukazuje každému na potkání a Max není výjimkou. Ale možná je potřeba jenom ten správný člověk, který by jí mohl pomoct vyrovnat se s minulostí a přijmout fakt, že na tom milovat a být milována není nic špatného...Max je podle mě skvělá hrdinka. Na první pohled se může jevit jako holka od rány, ale nakonec zjistíte, že i ona je jen obyčejný člověk, který se snaží protlouct životem a dělat to, co ho baví. Pro Max je to právě hudba, která jí pomáhá dostat ze sebe emoce, které jinak nedává najevo. Právě ve chvíli, kdy Max zpívala jsem si uvědomila, jak skvělou postavou je.


    Cade teď touží po jediném - konečně hrát. Už si ani nevzpomene, kdy naposledy dostal nějakou pořádnou roli. Nikdy by ho ale nenapadlo, že právě Max mu nabídne jeho životní roli - předstírat, že je její přítel. Je právě Max to, co Cade ve svém životě potřebuje, aby konečně zjistil, jak vypadá pravá láska? I když je Cade v podstatě pravým opakem Max, skvěle se k ní hodí. Tihle dva mezi sebou mají skvělou chemii, která je mezi nimi už od samého začátku a nevyprchá ani na konci. V podstatě tu platí staré dobré ,,protiklady se přitahují".

    Kniha má jednu obrovskou výhodu - je psána z pohledu obou postav, takže nedostanete jenom porci Maxiných myšlenek, ale i kousek Cadea. Osobně mám ráda knihy, kde se střídají pohledy obou postav, protože potom je pro mě příběh mnohem komplexnější a hlubší. Autorka příběh tak trošku provázala s epilogem z knihy Losing It, což pro mě bylo milé překvapení a vůbec mi to nevadilo. Jsem zvědavá, s čím přijde autorka v další knize, Finding It, která vyjde na začátku října.

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat