Rss Feed
  1. Originální cover
    Autor: Kateřina Petrusová
    Série: Bavettovi
    Díl: druhý

    Anotace:

    Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?




    Datum vydání: 6. 2. 2013
    Nakladatelství: Fragment
    Počet stran: 360
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v květnu 2013, 3 dny, v češtině




    Joan Westová, bývalá policistka, věděla, že přijde den, kdy si Toro přijde vybrat svůj dluh. Jako pojistku si vzal její dceru, takže Jo nezbývá nic jiného, než na jeho žádost přistoupit. A že to není nic snadného - Jo dostane za úkol zabít Torova nepřítele, Roberta Bavettu. Jo si myslela, že to zvládne. Už kvůli Amy. Jenže brzy zjistí, že zabít Bavettu nebude tak snadné, jak si představovala. Ztratí svou jedinou dceru, nebo jí pomoc poskytne člověk, kterému měla prohnat kulku hlavou?

    Nepřítel mého nepřítele je pokračováním knihy Nebezpečná láska, která po svém vydání slavila velký čtenářský úspěch. I mě ta kniha naprosto okouzlila a přečetla jsem ji na jeden nádech. Proto když jsem se dozvěděla, že bude druhý díl, mísili se ve mně radost i obavy, protože ne vždy dostojí druhý díl kvalitě toho prvního. Ale jak jsem zjistila, moje obavy byly naprosto zbytečné. Rozhodně jsem to nečekala, ale druhá kniha dokonce v mých očích předčila tu první.

    Joan Westová vede klidný život. Poté, co po neúspěšné akci v utajení skončila u policie, přesídlila do bezpečnostní agentury, ve které je spokojená. Jenže jak to bývá, naše minulost nás jednoho dne dohoní. Tak se Joan ocitne zapletená do Torova plánu, jehož cílem je zabití Roberta Bavetty. Jenže nic není tak snadné, jak to vypadá a Bavetta není takový, jak si Jo představovala. Jakou cestu si nakonec zvolí? Joan je postava, která mi okamžitě přirostla k srdci. Její sarkasmus a ironie jsou věci, které jsou mi velice blízké, takže její uštěpačné poznámky a tahanice s Robertem pro mě byly zdrojem velkého pobavení. Joan je zkrátka postava, kterou bych chtěla jako svou nejlepší kamarádku.

    Robert Bavetta. Mafiánský syn, jedna z nejdůležitějších hlav klanu. Naučil se žít se svým údělem, který po ,,smrti" jeho bratra padl kompletně na jeho bedra. Byl se svým životem celkem spokojený, přesto ale věděl, že mu něco chybí. Když poprvé uvidí Joan, ani ve snu ho nenapadne, jak moc mu tato žena, která ani není jeho typ, změní život...Ruku na srdce, kdo by Roberta nemiloval? Chápu, umí být hrubý, sarkastický, nevyrovnaný, ale přesto se v něm skrývá naprostý gentleman a ochránce. Jsem ráda, že jsme v tomhle díle dostali náhled do jeho hlavy, protože už v prvním díle mi bylo jasné, že to s ním nebude zase tak jednoduché :).

    Tihle dva by si v příběhu bezpochyby vystačili sami, ale nebylo by to tak úplně ono. Příběhu totiž dodávají neuvěřitelnou šťávu vedlejší postavy. Už v prvním díle si nešlo neoblíbit Johnnyho, který tentokrát dostal mnohem větší prostor a jeho slovní přestřelky s Robertem a hlášky, které pronášel, mě nejednou dostaly smíchy do kolen. Celkem svéráznou postavou je Amy, Joina dcera. Tohle děvče je ukázkou toho, jak si malé dítě může omotat i takové tvrďáky, jakými jsou členové italské mafie.

    Jak už jsem řekla na začátku, autorka v tomhle díle překonala sama sebe a já jsem se bavila od začátku až do konce. Navíc palec nahoru za to, že nezapomněla ani na Michaela s Paige, bez kterých by příběh asi nebyl tím, čím je. Co říct, vtipné dialogy, nekonečná smršť hlášek a v tom všem mistrně propletená a promyšlená milostná linka v podání Kateřiny očividně nemůže zklamat. Jen tak dál :).



    Děkuji nakladatelství FRAGMENT za poskytnutí recenzního výtisku.

  2. 2 komentářů :

    1. Domika řekl(a)...

      já Kateřininy knihy prostě miluji :D nejlepší je Johnny! :D jeho hlášky jsou naprosto úžasné. Už se nemůžu dočkat až autorka vydá i další díl o Henrym :)

    2. Romule řekl(a)...

      Jo, Johnny to vždycky úplně zabije :D Tohle byla díky němu a Robertovi prozatím nejvtipnější knížka tohoto roku :D.

    Okomentovat