Rss Feed
  1. Filmové chvilky (2)

    čtvrtek 23. května 2013


    Moje čtvrteční rubrika, ve které vás seznámím s některými filmy, které jsem za poslední dobu viděla.



    WARM BODIES

    Originální plakát

    Originální název: Warm Bodies
    Žánr: Komedie/Horor/Romantický
    Režie: Jonathan Levine
    Knižní předloha: Isaac Marion (Warm Bodies – v češtině Chutná těla)
    Hlavní role: Teresa Palmer, Nicholas Hoult, John Malkovich, Analeigh Tipton

    Obsah:
    Může se zombie zamilovat nebo mít normální vztah? R je obyčejný nemrtvý, až na jednu maličkost - zamiluje se do dívky, jedné ze svých obětí a zdá se, že ani on jí není lhostejný. Tahle událost ho naprosto změní a brání mu dělat to, co je mu přirozené, a to zabíjet lidi. Jejich románek nakonec rozpoutá takový sled událostí, které mohou nadobro změnit nejen svět nemrtvých.


    Trailer k filmu:



    Můj názor:
    Asi všichni známe krvelačné zombie bloudící po ulicích a pasoucí se na živých lidech. Nebojte se, v tomto filmu to najdete taky, ale v kontextu celého příběhu na tuto skutečnost možná i zapomenete, pokud přehlédnete fakt, že R pojídá mozek Juliina přítele... Protože tady jde o trochu něco jiného. Lidé byli nakaženi záhadnou nemocí, která je přeměnila v zombie. Existuje už jen malá skupina přeživších, která se všemi prostředky snaží nemrtvým zabránit přístup k čerstvému masu. Jenže do každého plánu se vloudí chybička a tak se živá lidská dívka ocitne vydaná na milost zombie, který mohl její život na místě ukončit. Místo toho se ale stalo něco, co nikdo nečekal...

    Abych vám pravdu řekla, takhle jsem se už dlouho nepobavila. Jak už jsem tu někde zmínila, ironie a cynismus jsou moje šálky kávy, a humor a myšlení těchto zombie je jich plný. Hlášky a vtípky těchto nemrtvých jsou trefné a zaznívají v tu pravou chvíli, žádné vynucené vtipkovaní jen proto, aby film nějak plynul...Podle mě je tento film mnohem více komedií, než hororem.

    Taková zvláštnost – nemůžu si pomoct, ale hlavní hrdinka mi vzhledem v mnoha chvílích připomíná Kristen Stewart. Několikrát jsem to tam viděla, ale abych mnoho z vás uklidnila – vzhled je jediná podobnost. Julie je coby postava mnohem uvolněnější a rozhodně jí nechybí smysl pro humor. Jak bych vás nakonec na tenhle film ještě nalákala? Už vím – jestli chcete vidět, jak je zombie za zvuku písně Pretty Woman líčena, rozhodně zkoukněte tento film. Tuhle scénu a jí podobné rozhodně jen tak nikde nenajdete :D.


  2. 3 komentářů :

    1. Hana řekl(a)...

      Ahojky, mohla bych se zeptat kde jsi ten film stáhla? Už ho hledám dlouho a nemůžu ho nikde sehnat. Hrozně mě to štve protože jsem šíleně zvědavá jaký to je od té doby co jsem shlédla trailer :D. Předem dík za odpověď. Zatím...

    2. Romule řekl(a)...

      Zkus projet ulozto.cz, tam se většinou něco najde :)

    3. Hana řekl(a)...

      Zkusím děkuju :)

    Okomentovat