Rss Feed
  1. Hereafter

    pátek 23. listopadu 2012

    Originální cover
    Autor: Tara Hudson
    Série: Hereafter
    Díl: první
    Anotace na Goodreads:

    Může opravdu existovat láska po smrti?

    Unášena temnými vodami záhadné řeky, jediná věc, kterou si je Amelia jistá je, že je mrtvá. Bez žádné památky na její minulý život - nebo její smrt - je sama uvězněná v děsivé existenci. Tohle všechno se změní, když se pokusí zachránit kluka, Joshuu, před utopením v její řece. Jako duch nemůže udělat nic jiného, než ho přimět k životu. Přesto mu v nezapomenutelné chvíli spojení pomůže přežít.

    Amelia a Joshua se ještě víc sblíží, když společně začnou odhalovat okolnosti její smrti a tajemství temné řeky, která ji tak dlouho věznila. Ale i když se oba snaží udržet jejich pouto skryté před lidmi, děsivý duch jménem Eli dělá vše, co je v jeho silách, aby zničil jejich nově nalezené štěstí a stáhl Amelii zpět do světa duchů...navždy.



    Datum vydání v USA: 7. 6. 2011
    Nakladatelství: HarperTeen
    Počet stran: 404
    Hodnocení: 3 z 5
    Přečteno v listopadu 2012, 4 dny, v angličtině

    Trailer ke knize:






    Amelia je mrtvá. To ví určitě. Taky ví, že se utopila. Jen neví kdy a proč. Ví, že se utopila, to jediné se jí vybavuje v jejích nočních můrách. Jenže ty se jednoho dne změní. V den, kdy ona není tou, která se topí. Joshua. Jediný člověk, který ji teď může vidět. Po tolika letech samoty konečně někdo, s kým může mluvit, někdo, kdo se jí může dotknout. Jenže všechno má svou cenu. Co když Amelia není taková, jak si vždycky myslela? Co když se hluboko v ní skrývá zlo, které jen čeká na tu pravou chvíli?

    Tahle kniha ležela na mém to-read listu už poměrně dlouho, jenže já se pořád na tuhle duchařinu nějak necítila. Až teď přišla ta pravá chvíle a já si řekla, že je načase to zlomit a po knize jsem konečně sáhla.

    Amelia je strašně zvláštní postava. Asi na tom má podíl i ona skutečnost, že už je nějakých pár let po smrti. Roky strávila chozením mezi lidmi a nočními můrami, kdy pořád dokola prožívala svou smrt. Proto asi i chápu to, co okamžitě cítila k Joshuovi. Přece jen, jak by vám bylo, když by se po tolika letech naprosté ignorace objevil někdo, kdo vás vidí? Mě by to k němu asi taky táhlo.

    Joshua se na oplátku snaží pomoct Amelii jak jen může. Tenhle kluk je vážně příliš dobrý na to, aby byl skutečný. Dokážete si představit někoho, komu byste oznámili, že jste duch, a on by s klidem oznámil, že stejně něco podobného tušil? No táááák, něco podobného tu už bylo...

    Co ale knize v mých očích ubralo nejvíce je to, že autorka nějak nedovysvětlila nějaké situace které nastaly (nebo alespoň mě to tak přijde). Něco se stane - puf - nakousne to a jdeme dál. Kde nic, tu nic. Navíc některý popisy mi chvílemi přišly, jako by jí už docházela vhodná slova. Ale nevadí, nikdo z nás není mistrem :).

    Jsem vážně zvědavá, co na nás čeká v druhém díle. Třeba autorka napraví své chyby a já konečně zjistím odpovědi k otázkám, které v mé hlavě vyvstaly po dočtení tohoto dílu :).

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat