Rss Feed
  1. Stalk Me

    středa 19. února 2014

    Originální cover
    Autor: Jillian Dodd
    Série: The Keatyn Chronicles
    Díl: první

    Anotace na Goodreads:

    Keatyn má vše, o čem kdy snila. Její život se řídí scénářem, který si napsala pro perfektní zážitek ze střední. Je populární, chodí na ty nejlepší večírky, randí s nejvíc sexy klukem a na obědě sedí u nejvíce žádaného stolu.

    Jenom si už není jistá, jestli to pořád chce.

    Protože, vážně, věci nejsou zase až tak perfektní.
    Její nejlepší kamarádka jí vyhrožuje, že každému řekne, že její vztah je podvod.
    Její perfektní přítel se opíjí na každém večírku, na který jdou.
    Je vyčerpávající vždy vypadat a chovat se skvěle.
    A, hluboko uvnitř, si není jistá, jestli má nějaké opravdové přátele.

    A aby toho drama nebylo málo, její matka, filmová hvězda, má děsivého stalkera.
    Přitažlivý starší muž s ní flirtuje a navrhuje jí, že by spolu měli natočit film.
    A je zamilovaná do roztomilého surfaře. Chodit s ním by znamenalo společenskou sebevraždu.

    Takže napíše nový scénář. Takový, ve kterém se všechny kousky jejího života sejdou v perfektní harmonii.
    Jenže neví o tom, že je tu někdo, kdo udělá cokoli aby se ujistil, že k tomu nedojde.




    Datum vydání v USA: 1. 9. 2012
    Nakladatelství: Bandit Publishing
    Počet stran: 326
    Přečteno v prosinci 2013, 3 dny, v angličtině




    Na první pohled by kdokoli z nás mohl říct, že by chtěl být jako Keatyn. Být jednou z nejpopulárnějších holek ve škole, která navíc chodí s tím nejpřitažlivějším klukem, kterého tam najdete. Na večírky vás obléká stylistka vaší matky – hollywoodské herečky – a vy se tak pyšníte těmi nejlepšími kousky. A aby toho nebylo málo, v podstatě všichni vám padají k nohám, ať už kluci ve vašem věku, tak i muži dvakrát starší. Jenže každá mince má dvě strany a i když to může vypadat, že máte všechno, nemáte v podstatě nic.

    Podle anotace a hodnocení jsem se rozhodla, že se do téhle série pustím a uvidím, co z toho vzejde. Nakonec se ukázalo, že nejen život hrdinky, ale i samotná kniha, má své klady a zápory.

    Keatyn. Dítě filmové hvězdy. Popravdě ani nevím, co o ní mám napsat, protože se chová tak, že odpovídá naprosto všem klišé, které se vztahují k podobným dětem. Její největší problém? To, že je ve svých šestnácti letech ještě panna. Vážně, jenom tohle řeší asi tak třetinu knihy – potom o to (konečně) přijde a popravdě oddechla si nejen ona, ale i já. Pak tu máme ale ještě jeden problém katastrofálních rozměrů – který kluk je pro ni ten pravý? Její přítel, její kamarád, její kamarád surfař nebo ten starší tajemný chlápek, který má pro ni životní roli? Hmmm...Těžká to volba...

    Pokud se rozhodnete, že si tuto knihu přečtete, rozhodně od ní nic moc nečekejte, berte ji spíš jako takovou četbu na odlehčení. Rozhodně se nejedná o knihu, která by se vám nějak zásadním způsobem vryla do paměti (pokud ovšem nehledáte vhodné scénáře ke ztrátě věnečku – ty vám Keatyn s radostí popíše). Nevím, zda k tomu autorka tak úplně směřovala, ale alespoň mě tak nějak potvrdila, že moje představa o tom, co obnáší status hollywoodských dětí, byla celkem trefná. Otázkou je, zda právě tohle bylo to, co chtěla říct, ale nevadí. K dobru by mohlo sloužit to, že se jedná o první knihu z dost dlouhé série, takže třeba jednotlivé díly nabírají na tempu a drama, které bylo nastíněno v tomto díle, se bude nějakým směrem vyvíjet. Jenom tak úplně nevím, zda po druhém díle sáhnu...



    HODNOCENÍ:


  2. 0 komentářů :

    Okomentovat