Rss Feed
  1. Origin

    pátek 14. února 2014

    Originální cover
    Autor: Jennifer L. Armentrout
    Série: Lux
    Díl: čtvrtý

    Anotace na Goodreads:

    Daemon udělá cokoli, aby dostal Katy zpátky.

    Po úspěšném, ale katastrofálním přepadení Mount Weather, čelí nemožnému. Katy je pryč. Zajatá. Všechno je o tom ji najít. Odstranit každého, kdo stojí v jeho cestě? Hotovo. Spálit celý svět pro její záchranu? S radostí. Odhalit jeho mimozemskou rasu světu? S potěšením.

    Vše, co Katy může udělat, je přežít.

    Jedinou cestou, jak může přežít, zatímco je obklopena nepřáteli, je přizpůsobit se. Přece jen, jsou tu strany Daedalu, které nevypadají úplně bláznivě, ale cíle skupiny jsou děsivé a pravdy, které říkají, jsou ještě víc znepokojivé. Kdo jsou skutečně ti zlí? Daedalus? Lidstvo? Nebo Luxenové?

    Společně mohou čelit čemukoli.

    Jenže ten nejnebezpečnější nepřítel tu byl celou dobu a když jsou pravdy odhaleny a lži se začnou hroutit, na které straně budou Daemon a Katy stát?

    A budou vůbec spolu?




    Datum vydání v USA: 27. 8. 2013
    Nakladatelství: Entangled Publishing
    Počet stran: 364
    Věkové omezení: 15+ (násilné scény, sexuální scény)
    Přečteno v únoru 2014, 3 dny, v angličtině

    Oficiální trailer ke knize:






    Katy se ocitá v rukou Daedala – státní organizace, která doteď věznila Dawsona s Beth. Být tady je to poslední, co kdy Katy chtěla, jenže nemá na vybranou. Všude kolem ní je onyx, takže nemůže využít Zdroj a uniknout. Tito lidé se snaží tvářit jako dobří samaritáni, kteří zachraňují nemocné s pomocí Luxenů a chrání celou Zemi před nájezdem mimozemšťanů. Jenže Katy ví lépe než kdokoli jiný, jací jsou Luxenové – vždyť jednoho z nich miluje. A doufá, že ji nepřijde vysvobodit, protože kdyby se Deamon dostal do rukou Daedala, stal by se jejich nejsilnější zbraní...

    Od chvíle, kdy jsem tuto sérii začala číst jsem nechápala, co mě k ní táhne, přesto že je naprosto předvídatelná, tuctová a doslova napumpovaná různými klišé. A stejně jsem v ní pořád pokračovala. A až tenhle díl mi pořádně ukázal, že ji i stojí za to číst.

    Katy už bezpochyby zažila lepší dny. Poté, co je Blake zradil a ona zůstala jako vězeň věděla, že to pro ni nebude procházka růžovým sadem, alespoň podle toho, co věděla od Dawsona. Postupně se dozvídá věci, o kterých nikdy předtím ani neslyšela nebo si myslela, že nejsou možné. Snaží se zůstat příčetná, zachovat si lidskost, kterou se Daedalus snaží potlačit. Jenže nepočítají s tím, že Katy je silná a svoje vlastní důvody, proč jim nechce podlehnout – proč se nechce vzdát. Ale nemyslete si, že Katy pořád není Katy – čím dál se v knize dostáváte, tím více zjišťujete, že je pořád stejná.

    Daemon by pro Katy udělal cokoli a to už taky několikrát dokázal. Teď je ale před ním úplně nová výzva – Daedalus. Přesto ani na chvilku nezaváhá a každému, kdo by ho chtěl zastavit ukáže, že stavět se mu do cesty se nevyplácí. Když se dostane tam, kam chtěl, je šokovaný. Ne budovou, tu už jednou viděl, ale Katy. Přestala se smát. Jako by se z ní něco vytratilo poté, co prožila něco, co si nikdo nezaslouží prožít. V té chvíli si je Daemon jistý jediným – oba odsud musí pryč, a to co nejdřív.

    Čím přesně se tento díl liší od ostatních? Už třeba jen tím, že je vyprávěn z pohledu jak Katy, tak Daemona. Řeknu vám, vidět do Daemonovy hlavy občas vážně stojí za to. Může se zdát jako sebestředný egoistický idiot, ale ve skutečnosti je opak pravdou – je loajální, věrný a schopný udělat cokoli pro ty, které miluje. A právě o to ve většině knihy jde. Kromě toho se autorka rozhodla udělat celý příběh krutější, akčnější, dokonce neváhala ani zabíjet a to mu taky rozhodně pomohlo. Jako vždy zakončila celý příběh v tu nejnevhodnější chvíli a navnadila nejen mě, ale i všechny ostatní čtenáře na to, abychom sáhli i po dílu dalším. Zkrátka jeden mistrovský tah za druhým. Jen tak dál.



    HODNOCENÍ:


  2. 0 komentářů :

    Okomentovat