Rss Feed
  1. Česká obálka
    Autor: Kateřina Petrusová

    Anotace:

    Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?





    Datum vydání: 4. 11. 2013
    Nakladatelství: Fragment
    Počet stran: 120
    Přečteno v prosinci 2013, 1 den, v češtině




    Markéta jede strávit víkend na chatě se svými kamarádkami. Problém je, že ona chata je ukrytá někde mimo civilizaci, poblíž nějakého zapadákova, o kterém Markéta jako správné městské děvče nikdy neslyšela. Když se ale přibližuje ke svému cíli, před autem se jí objeví kůň – ano, kůň. Markétě nezbývá nic jiného, než strhnout volant a skončit s autem v příkopě, doslova uprostřed ničeho a kde je její mobil bez signálu. A ví o tom jen ona a kůň, který se jí doslova směje do očí. Rozhodne se tedy dojít do nejbližší vesnice a požádat někoho o pomoc. Jenže kůň ji pronásleduje. Pořád jde za ní a ona to nakonec vzdá a nasedne na něj. Tak se dostanou do blízké vesnice a Markéta začne přemýšlet, čí ten kůň asi je. Ten to ale vyřeší za ni a přinese ji přímo před vrata domu, z kterého pochází a k nohám Marvina, který je i přes svůj zprvu děsivý vzhled pekelně sexy...

    Když jsem zjistila, že Kateřina Petrusová vydá svou novou knihu věděla jsem, že ji musím mít v knihovně, protože se tahle česká autorka svou sérií o Bavettových zařadila mezi mé nejoblíbenější autory. A i když je tahle kniha něco trošku jiného, než Bavettovi, rozhodně to talent a pozici autorky v mém žebříčku jenom potvrdilo.

    Představte si, jak podle vás vypadá typická městská holka, která nikdy neopouští bezpečí svého města a máte Markétu, protože přesně taková je. Nedá ani ránu bez moderních vymožeností a představa vesnických vidláků ji nahání husí kůži. Jenže kvůli své autonehodě je nucena s jedním takovým vidlákem zůstat přes víkend. A jak to tak vypadá, na tenhle víkend jen tak nezapomene. Markéta je hodně svérázná postava. Pokud bych ji potkala tváří v tvář, zřejmě by mi po čase lezla na nervy. Ale na stránkách téhle knihy mi sedla a já si její nevymáchanou pusu užila (i když chvílemi její chování možná bylo kapku přitažené za vlasy).

    Jeden by řekl, že toho na sto dvaceti stránkách asi moc nevyčarujete. Ale Kateřině Petrusové se podařilo vytvořit příběh, za který by se nemusela stydět ani kniha čtyřsetstránková :D. Markétin příběh vypráví nenuceně a s humorem, díky kterému jsem měla přiblblý úsměv na tváři ještě další hodinu. Už se nemůžu dočkat další knihy, která vzejde z pera této autorky.



    HODNOCENÍ:


    Děkuji nakladatelství FRAGMENT za poskytnutí recenzního výtisku.

  2. 3 komentářů :

    1. E_V_E řekl(a)...

      Všade to vidím, má to peknú obálku, no nejako ma to neláka. Anotácia ma veľmi nezaujala, možno raz sa na to pozriem bližšie 8)

    2. Unknown řekl(a)...

      Tahle kniha se mi strašně líbila i když už od začátku bylo jasné jak to vlastně dopadne, ale tahle autorka píše strašně dobře a už jenom díky tomu se těším na její další knihy :)).

    3. Unknown řekl(a)...

      Já bych si chtěla přečíst všechny knihy od této autorky, jelikož na ni neustále slyším chválu. :)

    Okomentovat