Rss Feed
  1. Posuď knihu podle obalu (26)

    neděle 24. února 2013


    Toto je meme pořádané Knižním doupětem. Jeho cílem je každou neděli zveřejnit obálku knihy (je jedno jestli vyjde v budoucnu, nebo už vyšla), stručnou anotaci a vlastní názor na obálku.


    Název knihy: Project Cain
    Autor: Geoffrey Girard
    Datum vydání: 3. 9. 2013

    Patnáctiletý Jeff Jacobson nikdy neslyšel o Jeffreym Dahmerovi, nechvalně známém sériovém vrahovi, který před více než dvaceti lety brutálně zavraždil sedmnáct lidí. Jenže Jeffův život se navždy změní když mu muž, o kterém si myslel že je jeho otec, předá vládní složku, ze které se dozví, že byl vytvořen v laboratoři teprve před sedmi lety jako součást tajného vládního klonovacího experimentu nazvaného "Projekt Cain".

    Byl stvořen pouze z DNA Jeffreyho Dahmera. Existují i jiní, kteří jsou jako Jeff - geneticky vyprodukovaní přímo z nechvalně známých vrahů, kteří kdy existovali: Samova Syna, Bostonského Škrtiče, Teda Bundyho...dokonce i další klony Jeffreyho Dahmera. Někteří byli vychováni, stejně jako Jeff, v pečujícím rodinném prostředí; ostatní v domovech, které kopírovaly hrozné dětství mužů, ze kterých byli stvoření.

    Když jsou ti nejnebezpečnější chlapci puštěni na svobodu genetiky, kteří je stvořily, vypukne léto plné vražd. Ještě horší je skutečnost, že ti stejní teenageři teď mají v rukou tajnou zbraň, která je ještě nebezpečnější, než to hrozné zlo, které nosí v sobě. Jenom Jeff může pomoct klony vystopovat dřív, než bude příliš pozdě. Ale chytí tyhle ,,zrůdy" dřív, než se stane jednou z nich?



    Můj názor: Tahle obálka je podle mě parádní. Zase jsem se nějak vrátila do ,,temného období", kdy jsem vám zase vybrala nejen temnou obálku, ale i obsahově temnou knihu. Podle mě obálka naprosto sedí k tomu, o čem kniha je. Nevím, jak dobře obrázek vidíte, ale chlapec, který se na vodní hladině odráží jako muž s nožem v ruce vystihuje přesně to, o čem kniha je. Navíc do toho všeho i zapadá písmo názvu knihy, které jako by stékalo. Nevím jak vám, ale když pominu tu barvu, tak mě to až nápadně připomíná krev. Suma sumárum, lepší obálku  podle mě asi ani vymyslet nemohli :).

  2. 1 komentářů :

    1. Anonymní řekl(a)...

      CHRAMST! TEMNÁ OBÁLKA IS BEST! :D A táto špeciálne. Naozaj výborný objav, som nakazená fanatizmom po čiernych obálkach už dlho a toto je super. :D To písmo, ach!

    Okomentovat