Rss Feed
  1. Welcome, Caller, This Is Chloe

    pátek 19. října 2012

    Originální cover
    Autor: Shelley Coriell
    Anotace na Goodreads:

    Dívka s velkým srdcem, Chloe Camden, je královnou svého vesmíru, dokud její nejlepší kamarádka nezničí její pověst a její školní poradce nezavrhne její školní nezávislý projekt. Chloe je donucena přijmout smysluplný projekt aby mohla projít, takže se připojí ke školnímu rádiu, potýkajícímu se s problémy, kde o ní ostatní studenti nesmýšlejí příliš královsky. Ignorována dřívějšími kamarádkami a bojující se zhoršujícím se mentálním stavem její milované babičky, osamocená Chloe skončí jako moderátorka call-in show, která získá stanici potřebnou popularitu a nakonec i potíže. Také se spřátelí s rádiovým technikem a samotářem Duncanem Moorem, tichou duší s romantickým srdcem. Ve vysílání i mimo něj čelí Chloe samotě a pomáhá ostatním najít zábavu a radost v každodenním životě. Čtenáři se zamilují do Chloe, zatímco si ona zamiluje rádiovou stanici a outsidery, kteří ji nazívají domovem.



    Vydání v USA: 1. 5. 2012
    Nakladatelství: Harry N. Abrams
    Počet stran: 299
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v říjnu 2012, 4 dny, v angličtině



    Chloe si nedokáže představit svůj život bez svých přátel. Proto je pro ni obrovskou ránou, když jedna z jejích nejlepších kamarádek o ní začne po škole šířit pomluvy. Všichni si o ní začnou šeptat a nikdo s ní nechce mluvit. Jako by to samo o sobě nebylo málo, její nová výchovná poradkyně zamítne téma jejího školního projektu a vymyslí jí nový. Díky tomu se Chloe ocitne ve školním rádiu plném outsiderů. Navíc rádio přestane vysílat, protože díky nedostatku posluchačů nemají peníze na provoz. Může právě Chloe zachránit budoucnost školního rádia? Dokáže žít bez svých dosavadních přátel a spřátelit se s lidmi, na které dřív ani nepohlédla?

    Jednou začas člověk potřebuje knížku, která ho vytrhne z vlastního života a přinutí zapomenout na vlastní problémy. Já přesně tohle našla v této knížce.

    Chloe je hodně svérázná postava. Chvílemi byste o ní mohli říct, že tak arogantní holku jste ještě nepotkali (nebo jste o ní nečetli :)) Má pocit, že je středem vesmíru a že se vše točí jen kolem ní. To je ale jen klam. Ve skutečnosti se Chloe brodí rodinnými problémy, o kterých ví jen málokdo. Jenže Chloe je upřímná a nic jí nebrání se usmívat. Jak se v knize několikrát říká, nosí své srdce vystavené takže každý ví, co od ní může čekat. Snaží se víc naslouchat a být tu pro ty, kteří ji potřebují. Ani nevíte jak, ale nakonec si Chloe prostě zamilujete (i když její myšlenkové pochody mi občas hlava nebrala :D).

     

    Duncan je naprostý opak Chloe. Moc nemluví, neusmívá se, pojem štěstí zná asi jen ze slovníku. To ovšem platí jen do doby, než potká Chloe, která mu obrátí život vzhůru nohama. Je jediná, kdo se mu dokáže dostat pod kůži a vykouzlit mu úsměv na rtech. Zpočátku se tomu Duncan sice brání, ale nikdo nedokáže odolat Chloe - ani ten největší samotář.

    Tahle kniha je díky osobnosti Chloe hodně vtipná. Jenže pod vtipnou vrstvou se skrývá příběh, který je holá realita a rozhodně vtipný není. Proto musím před autorkou smeknout, protože dokázala vážná témata jako je Alzheimerova nemoc a užívání drog zaobalit a přednést je s grácií. Díky tomu je příběh milejší a možná ještě hlubší, než kdyby tahle témata na nás rovnou hodila a celou knihu se v nich rýpala. Až jí vyjde další kniha, nebudu váhat a přečtu si ji, protože knihou Welcome, Caller, This Is Chloe mě hodně oslovila, proto knize z mé strany putuje zasloužených 5 hvězdiček :).  

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat