Rss Feed
  1. Immortal City

    pátek 5. října 2012

    Originální cover
    Autor: Scott Speer
    Série: Immortal City
    Anotace na Goodreads:

    Jackson Godspeed je nejpřitažlivější mladý Anděl ve městě, které se jimi jen hemží.

    Chybí mu jen pár dní, než se stane úplným Strážcem a lidé z celého světa už teď soutěží o šanci, že je bude střežit právě on. Každý je posedlý Anděly a šťastlivci, které střeží - všichni kromě Madison Montgomery.

    Maddy je jediná dívka v Angel City, která se zatajeným dechem nesleduje Anděly v televizi a internetových blozích. Když se setká s Jacksonem, v té chvíli ho nepozná. Jenže Jackson je jí okamžitě uchvácen a navzdory všemu se ti dva do sebe zamilují.

    Maddy je okamžitě vtažena do Jacksonova světa, světa krásy, novinářů - a vražd. Po městě pobíhá sériový vrah, který po sobě policii zanechává křídla mrtvých Andělů na Chodníku Slávy. Dokonce i Strážci jsou bezmocní co se týče ochrany jich samotných před touto hrozbou a tentokrát je na Maddy, aby zachránila Jacksona.



    Vydání v USA: 3. 4. 2012
    Nakladatelství: Razorbill
    Počet stran: 368
    Hodnocení: 4 z 5
    Přečteno v září 2012, 3 dny, v angličtině 

    Oficiální trailer ke knize:

     



    L.A. je Město Andělů. A to doslova. Od doby, kdy Andělé vyšli na veřejnost, stalo se jejich centrem právě toto město. A stejně jako dnešní celebrity si to i oni náležitě užívají. Odkuch pochází jejich bohatství a sláva? Zachraňují za peníze. Ten, kdo si může dovolit, si zaplatí svého Strážného anděla. Jackson je hvězdou už odmala. Vždy se připravoval jen na to, jak se stát co nejlepším Strážcem. Jenže vše se může změnit. Jednoho večera jsou na chodníku slávy, který je plný andělských jmen, nalezena andělská křídla. A Jackson, bloudící po ulicích města ve svém Ferrari, zabloudí do bistra. Tady potká Maddy. Maddy je snad jediná ve městě, koho Andělé nezajímají. Proto také hned Jacksona nepozná. Jenže je tu něco, co ji k němu táhne. Něco, co ji nakonec dovede přímo do centra pozornosti Andělů i lidí a ona se bude muset rozhodnou: zvládne život, ve kterém nemá naprosto žádné jistoty, nebo bude lepší, když se vrátí zpět do bistra? A jde to ještě?

    Na tuhle knihu mě nalákal její trailer, který jsem si naprosto zamilovala. Takže kniha hned byla na mém to-read listu a připravená k přečtení. A jak to dopadlo?


    Maddy žije po smrti svých rodičů se strýcem, v jehož bistru pracuje jako servírka. Nikdy ji nezajímali Andělé ani nic, co s nimi mělo něco společného. Snažila se být nenapádná a žít si svůj život. Jenže to nejde, když se ve vašem životě objeví nejpopulárnější Anděl současnosti. Reece rozhodně ví co chce, jenže to neznamená, že to taky musí dostat. Někdy leze na nervy, někdy byste ji propleskli ale na konci knihy mě naprosto dostala do kolen. Přece jen dokázala, že její hodnoty jsou na správném místě.

    Někdo by mohl říct, že Jackson Godspeed je rozmazlený fracek, kterého sláva pohltila. Jenže tak to není. Kdyby mohl, klidně by se i slávy vzdal, protože každý ho már jen proto, že je Jackson Godspeed a ne proto, jaký je ve skutečnosti. Všichi až na Maddy. Právě ona je ta, která ho vidí takového, jaký je. Možná proto na ni nemůže přestat myslet. Možná proto je pro ni ochotný porušit pravidla, která pro něj znamenala vše.


    Knih s andělskou tématikou jsem v ruce neměla, ale tahle na to šla trochu jinak. Žádné skrývání, žádné tajné plížení. Všechno veřejně za účasti novinářů a paparazzi. Andělé jsou v téhle knize obletováni doslova jako hollywoodské hvězdy. Možná právě tím je kniha jiná. Co se týče Maddy a Jacksona, jsem trochu v rozpacích. Většinu knihy spolu ani nejsou a když se setkají, vládne mezi nimi zvláštní napětí. Ale na konci mě dostali do kolen. Možná právě konec u mě knihu vyzdvihl. Těžko říct. Nemusí to být počtení pro každého, ale kriminální zápletka a její rozuzlení - to se prostě musí zažít :D.  

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat