Rss Feed
  1. Posuď knihu podle obalu (39)

    neděle 3. listopadu 2013


    Toto je meme pořádané Syki. Jeho cílem je každou neděli zveřejnit obálku knihy (je jedno, jestli vyjde v budoucnu, nebo už vyšla), stručnou anotaci a vlastní názor na obálku.



    Název knihy: After the End
    Autor: Amy Plum
    Datum vydání: 6. 5. 2014

    ,,Ona hledá odpovědi ke své minulosti. Oni ji loví, aby zachránili svou budoucnost.“

    3. světová válka zpustošila zemi nukleární radiací. Pár šťastlivců uniklo do aljašské divočiny. Posledních třicet let přežili díky tomu, že žili u toho, co jim dala země, byli v souladu s přírodou a skrývali se pře kýmkoli jiným, kdo by tam venku ještě mohl být.

    Alespoň tak to Juneau slýchávala celý svůj život.

    Když se Juneau vrátí z lovu a zjistí, že všichni z jejího klanu zmizeli, vydá se je hledat. Když poprvé v životě opustí hranice jejich země, zjistí něco děsivého: Válka nikdy nebyla. Města nikdy nebyla zničena. Svět je netknutý. Všechno byla lež.

    Teď je Juneau unášena moderním světem, o kterém nevěděla že existuje. Ale zatímco se snaží najít způsob, jak zachránit své přátele a rodinu, někdo ji hledá. Někdo, kdo zná neuvěřitelnou pravdu o tajemstvích její minulosti.



    Můj názor: Amy Plum se po své sérii o francouzských nevšedních zombících (která teď na podzim vyjde i u nás) rozhodla vkročit do trošku jiných vod. A i když je příběh rozhodně o něčem jiném, jedna věc zůstala u Amy Plum stejná - její knihy mají povedené obálky. Obálka této knihy vyjadřuje přesně to, co se v ní děje, o tom není pochyb. Navíc ani název knihy ani jméno autorky motiv na obálce nijak nenarušují, což je také jedno velké plus. Motiv pusté krajiny s dívkou a dvěma vlky skvěle kontrastuje s panoramatem města v dálce, které je zahaleno mlhou. Nevím jak vy, ale já jsem si obálku zamilovala.

  2. 1 komentářů :

    1. Unknown řekl(a)...

      Souhlasím s tebou ta obálka je fakt krásná :)

    Okomentovat