Rss Feed
  1. Easy

    neděle 22. července 2012

    Originální cover
    Autor: Tammara Webber
    Anotace na Goodreads:
     
    Když Jacqueline jde se svým dlouholetým přítelem na vysokou, kterou si vybral, poslední věc, kterou by čekala, je rozchod. Po dvou týdnech strávených v šoku se probudí do nové reality: je sama, chodí na státní univerzitu místo hudební konzervatoře, její bývalí přátelé ji ignorují, pronásleduje ji jeden ze členů bratrstva jejího bývalého a poprvé v životě propadá z nějakého předmětu.
     
    Její profesor ekonomie jí dá e-mailovou adresu na Landona, který doučuje a který ji ukáže, že je pořád tou stejnou inteligentní dívkou, jakou vždycky byla. Jakmile ji začne zajímat i něco jiného, než jen lepší známka, jeho škádlivé odpovědi v ní vyvolávají pocit, že je to vzájemné. Je tu ale jeden problém - jejich komunikace probíhá jen přes e-mail.
     
    Mezitím ale kluk z hodin ekonomie ukáže svou cenu první noc, kdy se setkají. Narozdíl od jejího populárního ex přítele nebo chytrého lektora, Lucas sedí v poslední řadě, kreslí si do bloku a zírá na ni. Z klubu ve městě se vytratí po několika tancích, které ji nechají v plamenech. Když se zeptá, jestli ji může nakreslit, samotnou v jejím pokoji, souhlasí - a doufá ve víc.
     
    Poté Jacqueline objeví utajené spojení mezi jejím podporujícím lektorem a přitažlivým spolužákem, její ex o sobě dá znovu vědět a její pronásledovatel vystupňuje svou pozornost tím, že šíří pomluvy o tom, že se spolu vyspali. Najednou se zdání stane vším a rozhodnutí komu věřit je cokoliv, jen ne lehké.
     
     
    Vydání v USA: 25. 5. 2012
    Hodnocení: 5 z 5
    Věkové omezení: 18+ (sprostá slova, sexuální scény)
    Přečteno v červenci 2012, 3 dny, v angličtině
     
     
     
    Jacqueline se vzdala svých snů a šla na stejnou vysokou, jako její přítel. Jenže to se ukázalo jako největší chyba v jejím životě. Přítel ji opustil, protože si chce užívat, dokud ještě není politikem, protože poté by to ovlivnilo jeho kariéru. Jacqueline tak zůstává sama, největší oporou jí je její spolubydlící. Jenže co když se přihodí něco, co nemůže říct ani své kamarádce? Něco, o čem ví jen kluk, který ji zachránil a kterého si do té doby nevšimla? Jako by toho už tak nebylo dost, její známky z ekonomie jsou díky její porozchodové absenci dost špatné, takže ji učitel doporučí doučování. Co má Landon, kluk který ji doučuje, společného s Lucasem, který ji zachránil před znásilněním? Co když nebezpečí na Jacqueline pořád někde číhá a ona se musí naučit mu bránit?

    Můj názor na tuhle knihu? Naprostá emoční jízda od začátku do konce. Horská dráha pocitů, na kterou bych si jízdenku klidně koupila znovu, protože to rozhodně stálo za to. Tahle kniha o hledání správné cesty a jejím dalším směru je rozhodně jednou z těch, u kterých jsem ráda, že jsem je četla.

    Jacqueline je skvělá hrdinka. I když její jméno je trošku složitější, není snad nic, co bych jí mohla vytknout. Je chtrá, je vtipná a rozhodně není nudná. Je to podle mě ten typ holky, kterou byste chtěli mít za kamarádku. Navíc šťávu jí přidává její spolubydlící, která je takový malý ďáblík.
     
    Lucas je umělec. Je tak trochu přehlédnutelný, ale jakmile o něm víte, nemůžete z něj spustit oči. Jenže i pod jeho fasádou se skrývá několik tajemství, se kterými se ještě nevyrovnal. Časem ale zjistí, že na ně není sám.

    Jak už jsem řekla, tuhle knihu jsem si naprosto užila. Čte se rychle, je vtipná, zároveň ale obsahuje věci, nad kterými se stojí za to zamslet. Navíc, pokud byste náhodou neocenili obsah, můžete obdivovat obálku, protože ta je podle mého podařená stejně jako celá kniha. Jak kniha, tak i autorka, si zaslouží plných pět hvězdiček. 

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat