Rss Feed
  1. Unbroken

    středa 30. října 2013

    Originální cover
    Autor: Melody Grace
    Série: Beachwood Bay
    Díl: první

    Anotace na Goodreads:

    ,,Máma mi vždycky říkala, že na světě jsou dva druhy lásky: klidný vánek a hurikán. Emerson Ray byl můj hurikán...“

    Juliet McKenzie byla nevinná, osmnáctiletá holka, když strávila léto v Beachwood Bay – a bezhlavě se zamilovala do Emersona. Komplikovaného, intenzivního Emersona, místního bad boye. Jeho modré oči skrývaly tajemství a jediný dotek mohl Juliet zapálit. Jejich láska byla pohlcující a nárokovala si vše, ale když léto skončilo, rozdělila je tragédie. Juliet přísahala, že se už nikdy nevrátí a svůj slib dodržela...Do teď.

    O čtyři roky později udělala Juliet vše co mohla, aby znovu postavila trosky jejího zničeného života. Má skvělého přítele a po škole naplánovanou stabilní práci. Při návratu do Beachwoodu, aby sbalila jejich rodinný plážový domek a připravila ho k prodeji, je Juliet rozhodnutá, že se nic nepostaví do cesty její naplánované budoucnosti. Jenže jeden Emersonův pohled a všechna její stará touha se vrátí zpátky. Jednou ji nechal jít, ale tentokrát se nevzdá bez boje. A Emerson nebojuje podle pravidel.

    Srdcervoucí minulost. Nezastavitelná vášeň. Rozervaná mezi minulostí a budoucností, Juliet se snaží oddělit lásku od touhy. Ale najdou cestu, jak překonat jejich tragická tajemství – společně? A po té, co vzniklo tak moc škody, může zůstat láska nezlomená?



    Datum vydání v USA: 11. 3. 2013
    Nakladatelství: Melody Grace Books
    Počet stran: 170
    Hodnocení: 4 z 5
    Věková hranice: 18+ (sexuální scény, sprostá slova)
    Přečteno v září 2013, 2 dny, v angličtině




    Juliet si kdysi slíbila, že se do Cedar Cove už nikdy nevrátí. Jenže nyní se její otec rozhodl, že jejich letní domek na pláži prodá a je právě úkolem Juliet sbalit věci, které v domku zůstaly. Rodinná tragédie ale není jediný důvod, proč se jí nechce zpět do Cedar Cove. Je tu totiž ještě Emerson, její letní láska a kluk, který v ní dokázal probudit tak silné pocity, jaké nikdy předtím ani potom nezažila. Dokáže Juliet skoncovat s minulostí a se svým životem v Cedar Cove? Nebo se ukáže, že minulost je silnější než přítomnost?

    Už ani nevím, jak jsem na knihu vlastně narazila. Ale podle anotace přesně zapadala do toho, na co jsem měla chuť a tak jsem se rozhodla do toho jít, a než jsem se nadála, bylo dočteno.


    Juliet je už tak trošku stereotypní hrdinka. Po tom, co přišla o mámu a opustila kluka, kterého milovala, se snažila před svou minulostí utéct, stát se naprosto někým jiným. A to se jí taky dařilo, až do doby, kdy ji otec poslal sbalit věci do jejich plážového domku. Juliet je pevně rozhodnutá držet se svého plánu – přijet, sbalit, zase odjet a vyhnout se Emersonovi. Jenže jak to tak bývá, nic není tak jednoduché, jak si to představujeme. Jakmile se Juliet s Emersonem setká, její tělo jí jasně řekne, že na něj nezapomnělo, i když se o to tak strašně snažila. Je na čase, aby si Juliet rozmyslela, co vlastně od života chce...Jak už jsem řekla na začátku, Juliet zapadá do řady hrdinek, které jsou dnes vytvářeny tak trochu jako přes kopírák, ale naštěstí to autorka nepřehnala, takže člověk mohl Juliet fandit, i když rozhodně má svoje mouchy, ale kdo z nás ne, že? Přesto by se občas mohla zastavit a trochu přemýšlet, než udělá ukvapené rozhodnutí, ale z druhé strany se jí v některých situacích ani nedivím.


    Pokud hledáte něco přelomového, tak to zde rozhodně nenajdete. Citlivý bad boy se zamiluje do holky, se kterou na první pohled nemá vůbec nic společného, potom se rozejdou, pak se zase najdou a tak dále a tak dále...Právě proto nemusí kniha každému sednout. Přesto je ale v knize něco, co vás donutí číst dál, i když je příběh tak trošku průhledný a vy víte jak to dopadne. Je to právě to něco, co dělá z poměrně tuctové knihy něco víc. Nevím, jestli je to intenzivní vztah mezi Juliet a Emersonem nebo něco úplně jiného, ale víte co? Je mi to jedno. Jenom doufám, že to najdu i v pokračování.

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat