Rss Feed
  1. Babe In Boyland

    středa 23. října 2013

    Originální cover
    Autor: Jody Gehrman

    Anotace na Goodreads:

    Když je středoškolačka Natalie – nebo Dr. Aphrodite, jak sama sebe nazývá když píše sloupek o vztazích pro školní noviny – obviněna z toho, že neví nic o klucích a dává holkám špatné rady o vztazích, rozhodne se zjistit, co si kluci opravdu myslí a chtějí. Jenže kluci z její třídy jí nedají přímou nebo vážnou odpověď. Jediné řešení? Převléct se za kluka a strávit víkend na Underwood Academy, soukromé chlapecké internátní škole ve městě. Tam toho zjistí hodně o klucích a holkách tak, jak by to nikdy nečekala – hlavně když se zamiluje do svého snového spolubydlícího Emilia. Jak mu může ukázat, že ho má ráda, aniž by se u toho prozradila?



    Datum vydání v USA: 17. 2. 2011
    Nakladatelství: Dial
    Počet stran: 292
    Hodnocení: 4 z 5
    Přečteno v září 2013, 2 dny, v angličtině



    Dávat rady o vztazích je jednoduché. Přesně to si myslela i Natalie, ale jen do doby, než se na její hlavu sesypala kritika ze strany všech kluků, jejichž přítelkyně někdy využily některou z Nataliiných rad - a že to nebylo nic pěkného. Zpočátku je Natalie naštvaná, ale pak si uvědomí, že na tom možná bude aspoň trochu pravdy - nikdy totiž o svých radách a o vztazích nepřemýšlela z klučičí perspektivy. Jenže kluci jí nikdy neřeknou pravdu, alespoň ne, když je sama sebou. A tak se zrodí jeden bláznivý nápad, jak k potřebným odpovědím přijít...

    O téhle knize jste v knižním světě už možná slyšeli. Ne protože by byla mistrovským dílem, ale protože vyniká něčím úplně jiným - je vtipná. Já jsem ji měla na to-read seznamu už celkem dlouho, ale teprve teď jsem se rozhodla, že si o ní udělám sama obrázek. A jak to dopadlo?

    Natalie je obyčejná dívka - je stejná jako vy, jako já, jako kterákoli jiná dívka, kterou potkáte na ulici. A právě to z ní dělá snadno uvěřitelnou hrdinku, se kterou se snadno sžijete. Jenže na rozdíl od nás je Natalie na misi, a ne zrovna jednoduché. Co se vlastně honí klukům hlavou? Jaké jsou jejich odpovědi na otázky, které si kladou snad všechny dívky na světě? Je to právě úkol Natalie najít odpovědi na tyto otázky. Jenže jako dívce jí nikdo neřekne pravdu, vždy jí řeknou to, co si kluci myslí že chce slyšet. A tak by to nešlo. Jestli chce odpovědi, musí proniknout hlouběji, přímo mezi kluky, a to jde jen jedním způsobem - stát se jedním z nich...Právě díky této zápletce je v knize dost prostoru na vtipné situace, kterým musí Natalie co by kluk čelit. A to ani nebudu mluvit o tom, že její spolubydlící je ten nejvíc sexy kluk, jakého kdy potkala. To samo o sobě si přímo říká o malér...

    Pokud jste viděli film Super náhradník s Amandou Bynes a líbil se vám, je tahle kniha pro vás jako stvořená, protože je to v podstatě to stejné, akorát v bledě modrém. Ale já se u knihy vážně bavila, být v kůži Natalie tak se asi brzo zblázním, protože mít vedle sebe kluka jako je Emilio a nesmět se na něho v podstatě ani usmát, abych se neprozradila (nemluvě o tom, že bych musela na rande s jeho sestrou), to by byla muka. Jak už jsem řekla na začátku, kniha není žádné mistrovské dílo, ale pokud hledáte něco jednoduchého a lehkého na odreagování, sáhněte právě po tomto příběhu.


  2. 1 komentářů :

    1. E_V_E řekl(a)...

      Presne ten film ma vzdy pri tejto knihe napadne 8D určite si ju raz prečítam, pekná recenzia 8)

    Okomentovat