Rss Feed
  1. Pushing The Limits

    pátek 24. srpna 2012

    Originální cover
    Autor: Katie McGarry
    Anotace na Goodreads:

    Nikdo neví co se stalo tu noc, kdy se Echo Emersonová změnila z populární dívky s přítelem sportovcem na pomlouvaného outsidera s ,,podivnými'' jizvami na rukou. Ani Echo si nepamatuje celou pravdu o té hrozné noci. Vše co ví je, že chce všechno vrátit zpátky do normálu. Jenže když Noah Hutchins, sexy samotář v černé kožené bundě vužívající holky, vtrhne do jejího života s jeho drsným postojem a překvapivým porozuměním, její svět se změní ve směrech, které si nikdy nepředstavovala. Neměli by mít nic společného. A se všemi tajemstvími, které oba mají, být spolu je téměř nemožné.

    Přesto ta bláznivá přitažlivost mezi nimi odmítá zmizet. A Echo se musí sama sebe ptát, jak daleko můžou posunout hranice a co by riskovala pro kluka, který by ji možná mohl naučit znovu milovat.  



      
    Vydání v USA: 31. 7. 2012
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v srpnu 2012, 2 dny, v angličtině



    Kolem téhle knihy se nadělala hromada humbuku a víme, jak to s takovými knihami občas dopadá. Jenže podobně jako s Divergencí, humbuk kolem téhle knihy byl právem, protože si ho rozhodně zaslouží.

    Echo si prošla peklem. Doslova. Jenže si na nic z toho nevzpomíná. Jediné, co jí z téhle noci zbylo jsou její ruce plné jizev. Většina přátel ji opustila. Z kdysi oblíbené dívky se stala uzavřená samotářka. Má jen jediné přání - aby bylo všechno zase normální.

    Osud si s Noahem celkem pohrál - vzal mu rodiče, které miloval. Od té doby putuje z jedné náhradní rodiny do druhé. To ho ale tak moc netrápí - větší starost má o své mladší bratry. Nechce aby skončili jako on, aby jim někdo ubližoval. Řešení? Získat je do své péče. A je ochotný pro to udělat cokoliv.

    Před Katie McGarry musím smeknout. Málokomu se povede napsat příběh, který vás doslova chytne za srdce a vy hltáte každou stránku od začátku až do konce. Kniha je n
    apsaná jak z pohledu Echo, tak i Noaha, takže si příběh opravdu vychutnáte, protože víte, co se oběma honí hlavou. Nemůžu si pomoct, ale o trochu víc mě zasáhl osud Echo. Dokážete si představit, že by se vám něco stalo a vy si na nic nepamatovali? Navíc by vám to ani nikdo jiný nechtěl říct? Já bych se asi zbláznila.

    Co se týče Noaha - ten kluk je prostě třída. no, dělá chyby, ale kdo z nás ne. Hlavní je, že nakonec si uvědomí, co je pro všechny nejlepší. Vše co dělá je jen pro dobro jeho bratrů - nebo si to spoň myslí. A jeho vztah s Echo - páni, je to jako tobogán vášně a citů - nasednete nahoře, plní nadšení ho sjedete a jen co vás dole vyhodí ven už chcete jet znovu. Přesně takhle jsem se cítila, když jsem četla - sotva jsem přečetla nějakou jejich společnou chvilku, už jsem honem chtěla další - to mezi tím nebylo podstatné :D. 

     Nejen Noah a Echo, ale i vedlejší postavy vám v téhle knize přirostou k srdci. Jsem ráda, že další kniha bude věnovaná Beth, poněkud svérazné neteři Noahových  pěstounů. Už se nemůžu dočkat :).

    Abych pravdu řekla, mohla bych tu pět chválu celkem dlouho, jenže to by asi nikoho moc nebavilo. Pokud ale po knize sáhnete, určitě na tom budete podobně. Podle mě si tenhle kousek pět hvězdiček rozhodně zaslouží. Projdete si v ní každým stavem - radostí, smutkem, překvapením, touhou, cokoli vás jen napadne. Jak jsem řekla - zkrátka chytne a nepustí :).
     

  2. 1 komentářů :

    1. Vendula řekl(a)...

      tak už teda.. na každé druhém blogu, at už českém, nebo zahraničním narážím právě na tuhle knihu.. už ji mám ve čtečce, takže mi ve čtení asi nic nebrání a musím se na ni vrhnout co nejdřív:)

    Okomentovat