Rss Feed
  1. Unbreak My Heart

    neděle 19. srpna 2012

    Originální cover
    Autor: Melissa Walker
    Anotace na Goodreads:

    Druhý ročník zlomil Clementine Williamsové srdce. Zamilovala se do přitele své nejlepší kamarádky a zkráceně: jemu je prominuto, ale Clem je pomlouvána a do léta směřuje s nulovým společenským životem.

    Stane se součástí plánu rodičů strávit léto na jejich lodi. Normálně by z myšlenky  být uvězněna na malé lodi s rodiči a malou sestrou dostala kopřivku, ale právě teď zní odplutí pryč jako dobrý nápad.

    Potom se na jedné z prvních zastávek na řece setká s Jamesem. Plaví se se svým otcem a je přesně to rozptýlení, které Clem potřebuje. Může strhnout Cleminy zdi a uzdravit její zlomené srdce?  



    Vydání v USA: 22. 5. 2012
    Hodnocení: 3 z 5
    Přečteno v srpnu 2012, 2 dny, v angličtině



    Víte, ani moc nevím co k téhle knize napsat. Líbila se mi? Ano. Štvala mě? Ano. Výsledek? Kéž bych tak věděla...

    Nejde ani tak o hlavní hrdinku. Clem (bože, co je tohle za jméno??) je celkem příjemná postava, i když její truchlení a sebelítost mě občas už celkem vytáčely. Vážně, co tahle holka se nanaříkala...A to se dějí daleko horší věci než to, co se stalo jí. Ale i ona to přijde, a její problémy jí pak budou připadat naprosto zbytečné.

    Zato James je její naprostý opak. Tomu klukovi snad nikdy nezmizí úsměv z tváře a dobrá nálada. Je důkazem toho, že ať jsou problémy sebevětší, člověk se s nimi může vyrovnat, a ne se věčně utápět v žalu.

    Co mě štvalo nejvíc? Clemina ,,kamarádka''. Nemůžu si pomoct, ale její chování - bože já bych ji odstřelila. Chápu, její nejlepší kamarádce se líbil její kluk, ale přece nevyslechnu jen jednu verzi (zrovna toho kluka, který ji překroutí ve svůj prospěch) a neupřednostním někoho, koho znám pár měsíců před někým, koho znám v podstatě celý život. Přece jen, ta přitažlivost nebyla jednostranná. Navíc to byl právě ten kluk, kdo to všechno začínal. To sice Clem neomlouvá, ale není správné soudit a neznat přitom všechny okolnosti.

    I přes můj občasný nával vzteku jsem si ale knihu celkem užila. Zaručenná oddechovka na léto. Jenom jedno varování - obsahuje slang vztahující se k lodím a plachtění, což se občas může ukázat jako problém. Rozhodně to ale není důvod, proč si knihu nepřečíst, třeba jen tak pro radost (nebo i pro zlost:)) 

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat