Rss Feed
  1. Andělé noci

    neděle 26. srpna 2012

    Česká obálka
    Autor: Lili St. Crow
    Nakladatelství: BB Art
    Česká anotace:
    Skutečný svět je plný hrůz. Jen se zeptejte šestnáctileté osiřelé holky Dru Andersonové, drsňačky, která sama sejmula slušnou porci padouchů. Je ozbrojená, nebezpečná a připravená nejdřív zabíjet a teprve pak se ptát. Takže jí chvíli potrvá, než přijde na to, komu může důvěřovat...

    Dru Andersonová je „divná“, kam až její paměť sahá. Cestuje s otcem od města k městu a loví strašidelné noční potvory. Je to zvláštní život, ale dobrý – dokud všechno nevybouchne v ledovém, zchátralém městě v Dakotě, když se jí kuchyňskými dveřmi vláme do domu hladový zombie. Osamocená a k smrti vyděšená Dru se ocitne v pasti, a bude potřebovat veškerý svůj důvtip a zkušenosti získané při tréninku, aby vyvázla živá. Příšery se rozhodly oplatit svým pronásledovatelům stejnou mincí, a tentokrát je na pořadu dne Dru. Šance na přežití? Mizivá až žádná. Pokud nevydrží do svítání, je po všem...

     


    Vydání v ČR: 7. 3. 2012
    Počet stran: 272
    Hodnocení: 3 z 5
    Přečteno v srpnu 2012, 5 dní, v češtině


     
    Na tuhle knihu jsem slyšela jednu pochvalu za druhou, takže jsem si na ni vytvořila celkem vysoké očekávání. Možná právě proto mě kniha nenadchla tak, jak jsem si to představovala.

    Dru není jen tak obyčejná holka. Jak by taky mohla, když musela zabít svého vlastního otce - i když už byl prakticky mrtví, protože se z něj stala zombie. Kdo mu to ale udělal? Na to musí Dru přijít sama, protože nikoho jiného už nemá. Jenže právě v těžkých chvílích se ukáže, kdo je náš přítel. Dru sice Gravese moc nezná, ale je to nejbližší k příteli, co kdy měla. Štěstí ale trvá jen krátce a ten, kdo zabil jejího otce, teď jde po Dru. Ubrání se sama? Zvládne se přitom ještě postarat i o Gravese? A jak do toho všeho zapadá Christopher - je jejich přítel, nebo je přišel zabít?

    Jak už jsem řekla, očekávala jsem hodně. Jenže místo toho jsem se většinou jen nudila. Já si nemůžu pomoct, ale podle mě se začalo něco dít až díky nástupu Christophera na scénu. Jak jsem tak četla, pořád jsem čekala kdy přijde zvrat a konečně nastane akce. A tak jsem čekala. A čekala. A čekala. A v podstatě ničeho jsem se nedočkala.

    Dru rozhodně není jentak ledajaká hrdinka. Je drsná, umí zacházet snad se všemi zbraněmi a její řeč je taky celkem vbraná :D (což ale není na škodu). Jen nevím jak ostatním, ale mně přišla občas i celkem natrvdlá. Holt nikdo není dokonalý :D.

    Už se nám tu formuje trojúhelník - a v jeho rozích stojí Christopher a Graves. Já upřednustňuju Christophera - něco přitalivého v něm rozhodně je. Navíc si celkem s ničím nebere servítky. Včetně Dru. Na rozdíl od něj mi Graves připadá jako takové odrbané kuře :D Já si ho ani nedokázala pořádně přesdtavit, takže jeho vzhled asi moc ocenit nedokážu :). Přišel mi jako takový naivní hošík, který se vší silou snaží dokázat, že může být Dru oporou (někdy se mu to i daří). Zkrátka na mě dojem neudělal :D.

    Neříkám, že tahle kniha je vyloženě špatná nebo něco podobného, jenom jsem čekala něco dramatičnějšího a akčnějšího. Nejméně půl knihy jsem se vážně nudila a ani mi moc nevadilo, když jsem musela knihu odložit (to se mi moc nestává). Nechystám se ale nad touhle sérií zlomit hůl, protože všichni víme, že v dalším díle se ještě může stát spousta věcí :).

  2. 2 komentářů :

    1. Myanmar řekl(a)...

      Trochu mi vadí ten opakující se motiv milostného trojúhelníku. Už je jich nějak moc.

      I tak ale kniha vypadá pěkně. Tvá recenze se mi pěkně četla, i když nebyla "nadšenímvyskakující" :)

    2. Romule řekl(a)...

      Děkuju pochvalu :)
      Musím říct, že milostné trojúhelníky mě už celkem vtáčí. Třeba kniha Starcrossed se mi hodně líbila, ale v pokračování Dreamless se objevuje další kluk...Jako by autoři už nedokázali vymyslet něco lepšího, než jsou dva kluci peroucí se o holku...

    Okomentovat