Rss Feed
  1. Prokletí

    čtvrtek 5. září 2013

    Česká obálka
    Autor: L. J. Smith
    Série: Stefanovy deníky
    Díl: třetí

    Anotace:
    Stefan opustil New Orleans a odjel do New Yorku. Slíbil si, že se už nikdy nebude živit lidskou krví, a začal být znovu šťastný. Když už si ale myslí, že konečně opustil svou minulost, zjistí, že před bratrem nikdy nemůže uniknout. Damon má pro oba upíří bratry velké plány, ať se to Stefanovi líbí, nebo ne…





    Datum vydání v ČR: únor 2012
    Nakladatelství: Fragment
    Počet stran: 224
    Hodnocení: 4 z 5
    Přečteno v srpnu 2013, 2 dny, v češtině



    Stefan už dávno není takový, jaký býval. Už není člověkem. Díky sobeckosti ho Katherine proměnila v upíra a on se musí vyrovnat s tím, čím se stal. A to pro něj vůbec není lehké. Poté, co se seznámil s Lexi to ovšem vypadá, že má konečně naději. Přísahal, že už nikdy neochutná lidskou krev. Po smrti dívky, kterou miloval a kterou z pomsty zabil jeho vlastní bratr, změnil Stefan svou adresu. Nyní žije v newyorském Central Parku a živí se veverkami. Díky tomu je zesláblý a zbídačený, ale přísaha je přísaha a Stefan ji hodlá dodržet. Jednoho večer ovšem nalezne tělo polomrtvé dívky, krvácející uprostřed parku. Má dvě možnosti - zabít ji, nebo zachránit. Stefan se po dlouhém boji se sebou samým nakonec rozhodne udělat správnou věc a dívku zachrání. Její rodina je zachránci vděčná a okamžitě Stefana přijme mezi sebe. Bude Stefan schopný žít pod jednou střechou s lidmi, jimž v těle proudí krev, která ho neustále volá? A co když je to všechno jenom součástí plánu někoho, kdo se rozhodl, že Stefan si zaslouží trpět?

    Upřímně? Zatím nejlepší díl celé série. Zatím má tahle série tendenci se díl od dílu zlepšovat a já jenom doufám, že to tak i zůstane. I když asi každému čtenáři dojde, že celá táhle série je spíše jednoduššího rázu, nemusí nad ní ihned lámat hůl.

    Stefan toužil jen po jednom - mít normální život. Teď to vypadá, že se mu může jeho přání splnit, a to i přesto, že je stvořením, které by nemělo vůbec existovat. Jenže jeho štěstí nebude trvat dlouho - nakonec Damon mu slíbil pomstu a sliby se mají plnit, ne? Co když ale existuje mnohem větší zlo, které je starší a mocnější než jeho pomstychtivý bratr? Může Stefan vůbec vyváznout živý? Abyste věděli, já jsem odjakživa fandila Stefanovi, a vidět toho naivního a bezbranného kluka, který jenom touží po něčem, co mi ostatní považujeme za normální...Ano, bylo mi ho líto. Je pravda, že autoři nemuseli tolik utlumit i tu jeho divočejší stránku...A tak třeba příště :D.

    Kniha mě celkově opravdu překvapila, konec sám o sobě nastínil směr, kterým by se příběh mohl ubírat. Ale třeba budu opět překvapena - jenom doufám, že opět v tom pozitivním slova smyslu.

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat