Rss Feed
  1. Sirensong

    neděle 23. září 2012

    Originální cover
    Autor: Jenna Black
    Série: Faeriewalker
    Anotace na Goodreads:

    Když je Dana pozvána do Vílí Země, aby byla oficiálně představená u dvora, není to rozhodně jednoduché rozhodnutí. Přece jen, všichni vědí že Titanie, vílí královna, ji chce mrtvou. Jenže Titanie tvrdí, že ona nestojí za výhružkami smrtí; a její syn, Princ Henry, učiní rozhodování daleko jednodušší když navrhne, že by Dana mohla být zatknuta za (údajné) spolčení s její tetou Grace k získání královského trůnu. Takže ona a její otec raději udělají to, co jm bylo řečeno...

    Cesta do Vílí Země je dlouhá - a zrádná. Dana si myslela, že by byl dobrý nápad mít sebou své přátele, ale její něco-jako-přítel Ethan a syn jejího bodyguarda Keane spolu prostě nemůžou vyjít a Kimbeřina zamilovanost do Keanea to rozhodně neusnadňuje. Když náhlý útok oddělí Danu od jejich karavany, sexy Erlking ji zachrání právě když má namále...a ujistí ji, že se nevzdal toho, že ji učiní svou.

    Dorazit do paláce by měla být úleva. Jenže Dana je brzy obviněna z pokusu o atentát na vnučku královny a najednou je z ní uprchlice přinucená opustit svého otce a spolu se svými přáteli utíkat, aby si zachránili své životy. Bude schopná dokázat svou nevinu dřív, než ji jednotky od dvora - nebo hůř, Erlking - dostihnou? Zachrání svého otce dřív, než místo ní zaplatí tu nejvyšší cenu?



    Vydání v USA: 5. 7. 2011
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v září 2012, 3 dny, v angličtině 



    Je načase se postavit svým nepřátelům tváří v tvář. Dana obdržela pozvání od samotné vílí královny, a takové pozvání se zkrátka neodmítá, i když by ji mohlo připravit o život. Tak se spolu se svými blízkými ocitne na cestě, která je všechny může přivést do smrtelného nebezpečí. Je vílí královna opravdu ta, které by se měla Dana bát? Jak můžete dokázat, že nejste hrozbou, když ovládáte magii hrozivější, než si kdo dovede představit?

    Očekávání? Rozhodně veliká. Výsledek? Naprostá bomba. Jenna rozhodně napsala skvělou vílí sérii, kterou asi málokterá jiná překoná. Rozhodně smekám :).

    Jak už jsme zjistili v předchozích dílech, Danin život rozhodně není jednoduchý. Ale ona je opravdu silná osobnost a dokáže se poprat téměř se vším, co jí osud předhodí. Jenže musí taky zjistit, že někdy nejde všechno (nebo všechny) zachránit. A o tomhle je právě tato kniha. O obětech, rozhodování, spravedlnosti. Danina osobnost se tu ukáže ve své plné kráse a i když není dokonalá (což není nikdo z nás), jsou to její chyby a hodnoty, díky kterým jsem si tuhle postavu zamilovala.

    Kromě toho všeho je tato kniha naplněna testosteronem. Opravdu, co je zábavnější než sledovat dva kluky, jak se navzájem škorpí, a to klidně i bezdůvodně. U některých situací, které vytvářeli Ethan a Keane, jsem se musela vážně smát. No jo, dva kohouti na jednom smetišti si prostě musí dokázat, který z nich je silnější. Ale nebojte se, každý jednou dojde k rozumu :).

    Někdy se u pokračování sérií bojím, jestli si udrží svou kvalitu. Tohle ale rozhodně není ten případ. Jak už jsem zmiňovala v recenzi k předešlému dílu, Jenna píše tak úžasným způsobem, že vás automaticky vtáhne do světa, který stvořila. Pokud sáhnete po této sérii, určitě neprohloubíte - nádherné obálky, zajímavý příběh, který se postupně v jednotlivých dílech rozvíjí, a postavy, které si jednoduše oblíbíte. Jsem ráda, že právě tohle byla první vílí série, se kterou jsem se setkala.  

  2. 1 komentářů :

    1. No ja stále neviem, ako naložím so zvyšnými dvomi dielmi. Mám ich, ale Glimmerglass je tak otrasné, že sa neviem donútiť dočítať to.
      Kniha by sa mala postupne zlepšovať a tu mám pocit, že je to presne naopak.
      Začiatok ma navnadil, bolo to fakt dobré, ale ako dej postupoval, stále viac som krútila hlavou. Neviem či to všetci vnímali pri čítaní podobne, ale podľa mňa sa tam v podstate nič nedialo, stále sa len rozprávali o somarinách (pre nich o dôležitých veciach, z ktorých robili veľkú vedu, ale ja som ich za dôležité nepokladala, lebo neboli doložené žiadnymi skutočnými hrozbami). Hovoria tam o Dane, že je v obrovskom nebezpečenstve a bla bla bla, nemôže vyjsť z domu bez toho, aby nemala za zadkom niekoho s nindža schopnosťami. Ako som už spomínala, som v trištvrtine a zatiaľ tam boli iba dva chabé útoky, pri ktorých Dana ani nebola v nebezpečenstve.
      Táto kniha robí veľké haló z ničoho. Autorka by sa mala menej starať o rozprávanie o nebezpečenstve, a viac o akciu, ktorou by tým rečiam o nebezpečenstve dala aj nejaký význam.

    Okomentovat