Rss Feed
  1. My Life In Black And White

    čtvrtek 13. září 2012

    Originální cover
    Autor: Natasha Friend
    Anotace na Goodreads:

    Co kdyby jsi přišla o věc, co tě dělala tebou?

    Lexi byla vždy okouzlující. Její zlaté vlasy a perfektní rysy ji pomohli přilákat kamarády, přítele a pozornost modelingových scoutů. Ale všechno se změní tu noc, kdy Lexiin obličej projde skrz čelní sklo. Teď si není jistá, co je horší: jizvy, se kterými bude muset navždy žít, nebo to co viděla že se stalo mezi její nejlepší kamarádkou a jejím přítelem chvíli před nehodou. S pomocí její nemoderní, na trombon hrající sestry a kluka ve škole, který se vzpamatovává z vlastní nedávné tragédie, Lexi zjistí, že je daleko víc než jen pěkná tvářička. 




    Vydání v USA: 28. 6. 2012
    Hodnocení: 3 z 5
    Přečteno v září 2012, 3 dny, v angličtině



    Jak snadno může člověk přijít o vše, co si vybudoval? Mrknutím oka. Stačí zrada nejlepší kamarádky a vašeho přítele. Jedna osudová chyba, která ji připraví o budoucnost. Chtěla být modelkou. Svou budoucnost měla celkem jasnou. Lexi prostě chtěla být šťastná. Teď má přes svou tvář ošklivou jizvu a život už není takový, jako býval. Jak se vyrovná se ztrátou toho, co ji celý život definovalo?

    Ruku na srdce. Koho z nás by nezdrtilo, kdyby se nám něco stalo s obličejem? Ani nemusím být krásná jako Lexi abych věděla, že by mě to zničilo. Proto bylo zajímavé sledovat, jak se s tím právě Lexi vyrovnávala.
     

    Lexi je celkově taková zvláštní postava. Mnoha lidem možná poleze na nervy, někteří řeknou že je sebestředná, někteří ji pochopí. Já jsem někde mezi tímhle vším. Chápu jak to je pro člověka těžké, když se tohle stane, ale chvílemi mi její chování přišlo přitažené za vlasy. Kdo mi ale připadal ještě horší, byla její matka. Chvílemi se mi zdálo, že jediné co ji zajímá je to, jestli bude její dcera krásná. Ne jestli bude v pořádku, jak to zvládá, ale jestli bude znovu krásná jako předtím. Štípněte mě někdo, protože tohle se mi musí zdát. I když i takové matky (bohužel) existují.

    Celkově na mě tahle kniha působí tak nějak rozporuplně. Můžu říct, že se mi četla dobře a rychle. Jenže mi tak nijak extra neutkvěla v paměti. Myslela jsem, že se mi příběh Lexi dostane víc pod kůži, ale nestalo se. Přesto bylo v knize něco, co si vysloužilo 3 hvězdičky.  
     

  2. 1 komentářů :

    1. Myanmar řekl(a)...

      Kniha nevypadá špatně,i když podle toho, co píšeš, bych si s hlavní hrdinkou nejspíš nesedla :)

    Okomentovat