Rss Feed
  1. Glimmerglass

    neděle 16. září 2012

    Originální cover
    Autor: Jenna Black
    Série: Faeriewalker
    Anotace na Goodreads:

    Je to vše, co kdy chtěla být, ale nemůže se jí to víc vzdalovat...

    Dana Hathaway to zatím neví, ale má velký problém. Když se její alkoholická matka ukáže na jejím recitále opilá, znovu, Dana se rozhodne, že už toho má dost a uteče najít svého záhadného otce v Avalonu: jediném místě na Zemi, kde se obyčejný, každodenní svět a fascinující, magický svět Faerie prolínají. Ale od chvíle, kdy Dana vkročí do Avalonu, všechno se pokazí, navíc se ukáže, že není jen obyčejná dospívající holka, ale že je vzácný jedinec, který dokáže cestovat mezi oběma světy a jediná osoba, která může donést magii do lidského světa a technologii do Faerie.

    Dana se ocitne zapletená v nemilosrdné hře vílí politiky. Někdo se ji pokouší zabít a vypadá to, že každý po ní něco chce, počínaje jejími novými přáteli a rodinou, konče Ethanem, sexy vílím klukem u kterého Dana myslí, že nemá šanci...dokud ji nedostane. Chycena mezi dvěma světy, Dana si není jistá kam bude kdy patřit a komu může věřit a jestli její svět bude ještě někdy normální.




    Vydání v USA: 25. 5. 2010
    Hodnocení: 4 z 5
    Přečteno v září 2012, 4 dny, v angličtině



    Dana už má po krk života se svou matkou. Díky tomu, že trpí alkoholismem, musí se o vše starat Dana sama. Když se ale objeví na jejím vystoupení opilá, Danina trpělivost přeteče. Už nechce být ta zodpovědná. Proto se rozhodne najít svého otce. Jediné co ví je to, že žije v Avalonu. A že je víla. Jenže už od svého příjezdu do Avalonu ví, že to byl hodně špatný nápad. Nápad, který ji může stát její vlastní život.

    Pokud mi paměť dobře slouží, tohle byla první kniha s vílí tématikou, se kterou jsem se setkala. Co jsem tak četla, tak plno lidí má právě s vílami problém, proto jsem ke knize přistupovala tak trochu skepticky, protože jsem absolutně netušila, co mám čekat. Ale skepse stranou, tahle kniha opravdu stála za přečtení.

    Dana si během života prošla téměř peklem. Místo toho, aby se její matka starala o ni, bylo to přesně naopak. Její matka řešila všechno alkoholem, takže se o chod domácnosti starala Dana. Vzhledem k jejich častému stěhování, díky kterému se snažily vyhnout jejímu otci, si Dana ani nestihla najít kamarádky. A když už to někde vypadalo dobře, lidé se dozvěděli o problému její matky a drželi se od ní dál. Proto se jí nemůžeme divit, že našla svého otce a utekla za ním. Já bych asi udělala to samé. Jak ale mohla vědět, že život v Avalonu může být ještě horší? Její matka ji sice několikrát ztrapnila, ale v Avalonu jí půjde rovnou o život. Podle mě Dana přiroste k srdcím mnoha lidí. Je to obyčejná šestnáctiletá holka, ovšem s neobyčejným dědictvím. A právě díky němu jí jde o život.

    Zato Ethan, to je jiný šálek kávy. Je to hráč, je sexy, je mocný a moc dobře to ví. A nebojí se ničeho z toho využít. Proto Dana ví, že by se od něj měla držet dál. Jenže jak to vypadá, ani ona nedokáže poslechnout svůj mozek, když jde o tohohle kluka. Zaslouží si Ethan její důvěru, nebo dostojí své pověsti a Dana bude jen další z mnoha?

    Tahle série si podle mě určitě zaslouží pozornost. Neudělala se kolem ní moc velká propagace, proto o ní plno lidí ani neví. Ale už od začátku víte, že tahle kniha je jiná. Děj umístěný v kouzelném prostředí, charaktery, které zaujmou a příběh, který vás překvapí v naprosto nečekané chvíli. Jen doufám, že tohle tempo udrží i druhý díl.

  2. 3 komentářů :

    1. Domika řekl(a)...

      kniha mě opravdu zaujala :)) určitě si ji přečtu ;)

    2. Astesia řekl(a)...

      tak dlho si ju už chcem prečítať a stále nič. Čítala si to ako e-book?

    3. Romule řekl(a)...

      Jo, mám celou sérii v PDF :).

    Okomentovat