Rss Feed
  1. Crash into You

    čtvrtek 2. ledna 2014

    Originální cover
    Autor: Katie McGarry
    Série: Pushing the Limits
    Díl: třetí

    Anotace na Goodreads:

    Holka s výborným prospěchem, oblečením od návrhářů a perfektním životem – to lidé od Rachel Youngové očekávají. Takže studentka soukromé školy tají věci před svými bohatými rodiči a panovačnými bratry...a právě přidala další dvě na seznam. Jedna zahrnuje závodění s cizími lidmi na venkovských cestách v jejím Mustangu GT. Ta druhá? Sedmnáctiletý Isaiah Walker – kluk, se kterým by neměla ani mluvit. Jenže když ji tenhle kluk v pěstounské péči s tetováními a pronikavýma šedýma očima zachrání, nemůže ho dostat z hlavy.

    Isaiah má také svá tajemství. O tom, kde žije a co doopravdy cítí k Rachel. To poslední, co potřebuje, je zaplést se s bohatou holkou, která si přišla na jižní stranu města koledovat – bez ohledu na to, jak andělsky může vypadat.

    Jenže když se díky jejich společné lásce pro pouliční závody ocitnou jejich životy v nebezpečí, mají šest týdnů na to, aby se z toho dostali. Šest týdnů aby zjistili, jak daleko by zašli, aby zachránili jeden druhého.



    Datum vydání v USA: 26. 11. 2013
    Nakladatelství: Harlequin Teen
    Počet stran: 474
    Přečteno v prosinci 2013, 1 den, v angličtině




    Rachel se vždycky snažila být perfektní dcerou, bez ohledu na to, co by ji to mohlo stát. Jedině tak na ni totiž můžou být všichni pyšní. Jedině tak bude adekvátní náhradou za svou sestru Coleen. Jenže to, jaká má být, vůbec neodpovídá tomu, jaká doopravdy je. Z proslovů před stovkami zvědavých očí má husí kůži, místo nákupů nových šatů miluje rychlá auta. Když sedí za volantem svého Mustanga, všechny starosti se najedou vytratí a je jen ona a silnice. Když jednoho dne náhodou zakopne o šanci zúčastnit se pouličních závodů, nezaváhá ani na okamžik. Jenže to není takové, jak si představovala. Sotva dojede na místo konání, naskočí ji husí kůže, a to nejen z toho místa, ale i z kluka, o kterém ví, že by se od něj měla držet co nejdál. Isaiah. Kluk, který má kolem sebe auru nebezpečí a nikdo se mu neodváží postavit do cesty. Isaiah, který ještě teď má zlomené srdce poté, co ho Beth opustila. I on ví, že by Rachel neměla na pouličních závodech co dělat, ale představuje pro něj lehce vydělané peníze, takže k odchodu ji nutit nebude. Ani jeden z nich netuší, že tenhle závod bude začátkem silného pouta, kterému ani jeden z nich nebude moci uniknout, stejně jako nebezpečí, které by je mohlo stát i život...

    Katie McGarry a její knihy jsem si zamilovala už dávno, přesně tehdy, kdy jsem dočetla knihu Pushing The Limits (u nás vychází jako Překroč svůj stín v nakladatelství CooBoo). V tu chvíli mi bylo jasné, že si chci přečíst cokoli, co napíše. A nezklamala jsem se, protože její styl psaní mě i u další knihy chytil a nepustil až do konce. A nezklamala ani u knihy Crash into You, se kterou jsem zakončila rok 2013.

    Rachel by každý mohl odsoudit – bohatá holka z domu, co se podobá zámku, soukromá škola, drahé oblečení. Na první pohled perfektní rozmazlená holka z perfektní rodiny. Jenže Rachel je jiná. Ve škole nezapadá, doma si hraje na někoho, kým není. Tají svou lásku k autům. Jediný, kdo jí dává pocit svobody, jediný, před kým může být taková, jaká je, je Isaiah. Jedině on jí rozumí, i když jsou na první pohled jako oheň a voda. Spojuje je ale jedna věc – láska k rychlým autům. Před ním si nemusí Rachel na nic hrát. Je tu ale jedna věc, kterou mu říct nemůže, protože by ji viděl jako slabou, stejně jako její rodina. A to by jí zlomilo srdce...

    Isaiah je postava, se kterou jsme se setkali už ve dvou předchozích knihách, kde ale jeho role nebyla zase tak významná, proto jsem ráda, že konečně dostal prostor a taky někoho, kdo by mu z hlavy dostal Beth, i když Rachel je poslední dívka, u které by ho napadlo, že ji kdy bude milovat. On, dítě v pěstounské péči, které nad láskou už dávno zlomilo hůl a naučilo se přežívat a dívka, která může mít cokoli? Ani ve snu. I přesto je ale Rachel právě to, co potřeboval. Teď jen musí přijít na to, jak ji udržet v bezpečí a nepřijít o ni jednou na vždy.

    Autorka ve mně dokáže během čtení jejích knih dokáže vyvolat opravdu silné pocity, což se nestává denně. Málokdy se mi stane, abych u knihy měla husí kůži, a tady se to stalo. Katie vás totiž dokáže vyvést po emoční dráze úplně nahoru, a když si myslíte, že je všechno v pohodě, pustí vás volným pádem dolů a vám nezbývá než doufat, že tam někde na těch dalších stránkách jsou brzdy, které tento pád zmírní. A tak se to opakuje pořád dokola, až do samotného konce. Právě proto jsem si ale knihu až do poslední stránky užila a teď mi nezbývá než těšit se, až autorka napíše knihu novou.


    Hodnocení:


  2. 0 komentářů :

    Okomentovat