Rss Feed
  1. Zimní dumání (2)

    pátek 14. prosince 2012


    Druhý díl zimního projektu, který pořádá Syki.


    Knižní zlozvyky

    Nevím jak u vás, ale u mě je tohle kapitola sama pro sebe. Každý z nás se při čtení knih nějak chová, každý má nějaký ten svůj zlozvyk. Já? Já jsem na tom tak, že i moje vlastní máma se mi směje :D.

    Když přijde řeč na moje knížky můžu říct, že jsem na ně dost fixovaná. Myslím, správnější výraz bude úzkostná :D Všechno to začíná už v knihkupectví. Když si kupuju knížku, nesmí na ní být ani kazík, což je někdy v knihkupectvích zázrak. Když tam vidím ty chudáčky paperbacky nacpané v regálech, s ohnutými rohy a podobně, tak je mi jich až líto...Navíc je to pro mě důvod, abych si ho nekupovala, protože si přece nekoupím knihu, která už je nějak poškozená.

    Když už mám knížku doma, tak si jí hledím. Zacházím s nimi jako v rukavičkách, proto asi všechny vypadají jako nové, a to i takový Mediátor, kterého mám doma už pěkných pár let :). Nikdy bych nesáhla na knihu špinavýma rukama nebo ji sebou tahala po všech čertech. Ne, ne, moje knížky se nepodívají za dveře mého pokoje :D. Co se týče půjčování knížek, z toho jsem se už před pár lety vyléčila. Půjčila jsem mou oblíbenou knížku kamarádkám, a nebudu vám ani říkat, v jakém stavu se vrátila...V ten moment bych jim zakroutila krkem...

    Ovšem můj nejhorší zlozvyk teprve přijde (asi si už říkáte, že nic horšího než moje chorobná úzkost asi není :D). V každé knížce se totiž nejprve podívám na poslední stránku a věřte mi, že bych si za to někdy nakopala zadek :D. Ano, jsou knížky, ve kterých vám závěr knihy nic neřekne, ale najdou se i takové, ve kterých se na závěrečné stránce dozvíte to nejdůležitější. Takže když hlavní dvojice v polovině čelí nějakému problému, já už vím, jak to s nimi v podstatě dopadne. Pokud je ale kniha dobrá, tak mi to dost často ani nevadí.

    Abych to tedy shrnula, jsem přehnaně úzkostná, háklivá a zvědavá :D. Doma se mi smějí, ale ani to mě nezastaví, abych sháněla další knihy, které bych si mohla hýčkat :).

  2. 1 komentářů :

    1. Syki řekl(a)...

      Jé! Někdo další, kdo se nejdřív dívá na konec! :D

    Okomentovat